Stabilirea limitelor și protejarea timpului vostru

Te-ai gândit vreodată să spui da unor sarcini suplimentare la locul de muncă? Sau poate ați fost de acord să mergeți la un film cu prietenii, deși aveați o lucrare de 8 pagini acasă care aștepta să fie scrisă. Adolescenții de astăzi sunt mai ocupați decât oricând în perioada școlii, cu prieteni, activități post-școlare și obligații familiale. Cu toate acestea, uneori aceste activități pot duce la senzația de copleșire și stres. De aceea este important să învățați cum să vă stabiliți limitele! În timp ce stabilirea limitelor este o parte importantă a auto-îngrijirii, nu este întotdeauna ușor de realizat. Mulți oameni consideră că este dificil să spui nu, dar uneori lucrul la 2 ore sau luarea unei alocări suplimentare de credit nu este cea mai sănătoasă opțiune pentru tine.

Deci, adevărata întrebare este: Cum stabiliți limitele și învățați să spuneți nu, respectând în același timp relațiile cu oamenii importanți din viața voastră?

Cum să setați limitele la locul de muncă sau în școală:

Protejarea timpului la locul de muncă – Învățarea modului de a stabili granițele la locul de muncă reprezintă o abilitate importantă pentru viață, dar se poate simți copleșitoare, mai ales când intrați în primul rând în forța de muncă. Cu toate acestea, cercetările arată că angajații care își iau în mod regulat zile libere sunt mai productivi, deoarece au timp să se reîmprospăteze înainte de a reveni la muncă.

Echilibrarea activităților pentru școală – Pentru a vă ajuta să vă gestionați granițele în jurul școlii, mai întâi realizați tot ce trebuie făcut și apoi luați în considerare dacă aveți timp pentru alte misiuni sau activități. Este ușor să spui da proiectelor suplimentare și să realizezi după faptul că ești supra-aglomerat. De asemenea, este important să oferiți creierului o pauză de la școală uneori, așadar stabiliți un program de acasă cu pauze construite pentru a vă ajuta să vă mențineți pe drumul cel bun! De exemplu, dați-vă o pauză de jumătate de oră pentru fiecare două ore de teme pe care le finalizați, apoi în jumătate de oră puteți verifica medii sociale sau puteți răspunde la mesaje.

Cum să setați limitele în relațiile interpersonale:

Vorbind cu familia despre respectarea timpului și a spațiului dvs. – Majoritatea dintre noi suntem la cel mai înalt nivel atunci când înțelegem ce se așteaptă de la noi. Vorbind cu membrii familiei despre așteptările pe care le aveți pentru fiecare dintre voi, vă puteți ajuta să evitați conflictul și confuzia mai târziu. Acest lucru poate însemna să fiți de acord să vă faceți treburile după ce vă terminați temele sau să cereți membrilor de familie să bată la ușă înainte de a intra în camera dvs. Regulile simple care au fost convenite din timp vă pot îmbunătăți relația cu familia și pot duce la respect reciproc.

Crearea de granițe sănătoase în prieteniile tale – Crearea limitelor este o parte importantă a relațiilor sănătoase. Limitele pot ajuta la protejarea împotriva resentimentelor și conflictelor. Dacă programul dvs. este deja plin, spunând da la o petrecere cu prietenii poate crește stresul. În schimb, vă recomandăm să vă întâlniți cu prietenii pentru a vă face temele de exemplu, sau să propuneți să petreceți timp cu aceștia când nu sunteți foarte ocupat. Aceasta este o modalitate excelentă de a stabili limite în prieteniile dvs., în timp ce permiteți prietenilor să știe că sunteți interesat să petreceți timp cu ei. Dacă prietenii tăi încearcă să te preseze în a face ceva cu care nu te simți confortabil, este bine să spui nu și poate fi util să adaugi un motiv scurt de ce.

În timp ce se poate fi dificil la început să creați granițe, acestea sunt menite să vă protejeze de stres. Prin urmare, data viitoare când vă simțiți copleșiți, luați în considerare schimbările pe care le puteți face în viața dvs. pentru a găsi un echilibru mai sănătos!

Comentariile sunt inchise.