Repararea propriului monitor – un task pe care nu il putem duce intotdeauna la bun sfarsit

Articolul de astazi se adreseaza acelora dintre dumneavoastra care doresc sa afle noi tehnici de reparare a propriului monitor, acesta fiind o componenta primordiala pentru PC-ul personal. Inainte de  a trece la primul sfat vreau sa mentionez faptul ca intregul ghid a fost unul testat, iar daca il urmati pas cu pas aveti 100% sanse sa nu trebuiasca sa va cumparati un nou desktop.

In primul rand, dumneavoastra trebuie sa intelegeti faptul ca monitorul poate fi afectat de doua tipuri de hibe tehnice. Unele care pot fi reparate din  inertie, fiind suficienta inlocuirea unor sigurante sau curatarea pieselor de contact, insa si unele mult mai complexe. Acestea din urma pot fi solutionate doar in contextul in care apelati la un service de reparatii monitoare. In acest sens va voi recomanda compania MMCB, experientele mele cu echipa lor fiind unele pozitive, incheiate cu multumirea ambelor parti.

Revenind la scopul articolului de fata, aleg sa va vorbesc despre o problema tot mai des intalnita de catre oamenii ce utilizeaza zilnic calculatoarele. Da, vorbim despre deranjantele linii verticale sau orizontale care apar pe ecranul acestora de fiecare data cand le porniti sau cand efectuati un anumit proces ( instalarea unor programe, rularea unor jocuri sau editarea unor parametri) .

Prima alternativa, dar si cea care va scapa rapid de dilema dungilor orizontale sau verticale se raporteaza la inlocuirea intregului monitor, cat si a placii aferente de circuite integrate. Insa, daca experienta dumneavoastra in lucrul cu pc-urile este una bogata, atunci va puteti stradui sa descoperiti sursa reala a acestei probleme. Putem vorbi fie despre o placa de baza defecta, ceea ce este iremediabil, fie despre un ecran fisurat din loc in loc. In ambele contexte, componentele trebuie sa fie inlocuite in totalitate. Daca realizati ca problema dumneavoastra nu are o astfel de cauza, atunci puteti purcede sa dezmembrati calculatorul urmarind simptomele rand pe rand.

Poate ne confruntam cu anumite componente interne scurtcircuitate, poate intampinam problema contactorilor oxidanti sau poate ca voltajul sursei de alimentare nu mai functioneaza la capacitate maxima. In orice caz, dezmembrarea calculatorului o sa va ofere raspunsul mult cautat. Daca observati ca aceasta tehnica nu va ofera rezultatele scontate, atunci singurul lucru care va ramane de facut este acela de a va lasa calculatorul pe mainile specialistilor de la MMCB.

Preturile practicate de acest service sunt in conformitate cu plafonul pietei de profil, mana de lucru este una profesionista, capabila si responsabila, iar conceptele dupa care se ghideaza specialistii de la MMCB sunt reprezentate de profesionalism, seriozitate, amabilitate, transparenta si promptitudine. Personal, mi s-a intamplat sa ajung la service-ul lor cu un calculator defect si sa primesc un raspuns negativ tocmai pentru ca problema mea nu putea fi solutionata. O atitudine de apreciat, avand in vedere faptul ca alte service-uri cu o reputatie indoielnica mi-ar fi promis rezolvarea problemei contra unui cost exorbitant, care nu si-ar fi gasit justificare in rezultatele obtinute.

Comentariile sunt inchise.