Motivul surprinzător pentru care bărbații nu acordă prioritate sănătății

În acest an, cea de-a 4-a campanie anuală de conștientizare MENtion It® a Clinicii Cleveland a urmărit să arunce lumină asupra motivului pentru care bărbații nu acordă prioritate sănătății lor – de multe ori merg la extreme pentru a evita să vadă un medic.

Conform celor 1.174 de bărbați în vârstă de 18 ani și mai mari care trăiesc în întreaga SUA chestionată, 65% dintre ei au avut tendința să aștepte cât mai mult timp posibil pentru a vedea medicul lor dacă au probleme de sănătate sau răni. De fapt, 77% dintre bărbații care sunt căsătoriți sau într-un parteneriat intern preferă să facă cumpărături cu soția sau alte persoane semnificative decât să meargă la medic!

 

Chiar dacă bărbații merg la medic, unii vor reține informații – 20% dintre bărbați recunoscând că nu au fost complet sinceri cu medicul lor. Ce le împiedică să fie complet viitoare? Pentru cei mai mulți, se datorează faptului că sunt jenați (46%), se simt inconfortabil (40%) sau nu doresc să li se spună că trebuie să își schimbe dieta sau stilul de viață (36%).

 

De la frică la îmbrățișare – De ce bărbații evită medicii Cleveland Clinic se adâncește să dezvăluie de ce bărbații nu își acordă prioritate sănătății

 

Și unii bărbați ar putea fi speriați de ceea ce ar putea afla – 37% dintre cei chestionați recunoscând că au reținut informații pentru că, deși știau că ceva nu este în regulă – nu erau pregătiți să facă față diagnosticului și voiau să rămână în întuneric despre orice probleme potențiale de sănătate.

 

„Bărbații tind să fie încăpățânați în privința multor lucruri, având grijă de sănătatea lor, de obicei aproape de partea de sus a listei”, a declarat Eric Klein, M.D., președinte al Glickman Urologic & Kinney Institute. „Speranța noastră cu această campanie este că aruncând puțină lumină asupra barierelor care îi împiedică pe bărbați să se angajeze în îngrijiri preventive, putem apoi să lucrăm pentru a-i motiva să-și ia sănătatea mai în serios.”

 

De ce sunt bărbații așa? Și, mai important, ce pot face cei dragi și îngrijitorii pentru a ajuta? Am vorbit cu dr. Brad Gill, urolog în cadrul Institutului de urologie și rinichi Glickman de la Clinica Cleveland despre mai multe dintre rezultatele sondajului și sfaturile și resursele pe care le pot folosi persoanele dragi pentru a ajuta bărbații să descompună barierele personale pe care le pun pentru a evita să vadă un medic.
Send feedback
History
Saved
Community

Comentariile sunt inchise.