Care sunt criteriile dupa care aleg o masina de tuns?

Stii cu siguranta ca atunci cand trebuie sa lucrezi cu precizie asupra frizurii tale ai nevoie de cele mai bune unghiuri de taiere, iar marea majoritate a aparatelor de tuns sunt conectate la curent electric printr-un fir de mici dimensiuni care nu  ajunge de obicei pana la o oglinda pentru ca tu sa-ti duci la bun sfarsit coafarea.

Dar ce te faci cand ai un aparat wireless, dar  durata bateriei este una mica?

Expertii au grija sa ne informeze cu privire la aspectele pentru care trebuie sa acordam o mare atentie atunci cand mergem sa cumparam cel mai bun aparat de tuns, iar daca vrem ca acesta sa aibe durata mare de viata  si noi sa fim multumiti de frizurile facute, trebuie sa respectam intru totul aceste aspecte.

Astfel, mai jos, va vom prezenta o lista cu cele mai importante aspecte care trebuie luate in seama atunci cand scot din buzunar o suma de bani, pentru ca produsul achizitionat sa fie un real castig pe termen lung si nu doar o simpla investitie periodica.

  1. Conexiunea prin fir sau wireless

Atunci cand suntem acasa sau in deplasare cu siguranta pentru noi conteaza foarte mult aspecte ca unghiul de taiere, confortul si comoditatea si de aceea, expertii ne recomanda sa ne orientam spre aparatele de tuns prin wireless.

Chiar daca dureaza mult o incarcare, folosindu-l periodic acest lucru nu ne dauneaza, mai ales ca unele aparate pot avea durata de viata de pana la o ora fara sa se opreasca, iar ledul care ne indica cat la suta din baterie mai avem la dispozitie ne face sa ne orientam in timp si spatiu.

  1. Lamele de taiere

Acestea sunt cele mai importante la un aparat de tuns. Expertii ne recomanda sa optam spre aparatele de tuns care sunt echipate cu lame din otel inoxidabil, titan sau oxid de zirconiu, materiale foarte rezistente.

Foarte important insa este ca lamele sa aibe functia de autoascutire, pentru a nu se pierde calitatea taierii dupa cateva folosiri.

  1. Accesorii

Este foarte important sa ne achizitionam o masina de tuns cu cat mai multe accesorii, iar lichidul de lubrifiere joaca fara doar si poate un rol important pentru ca lamele sa alunece mai bine pe pielea capului, oferind astfel o tunsoare de cea mai buna calitate.

  1. Designul

Conteaza foarte mult ca manerul sa fie aderent si sa aibe pe alocuri cauciuc, sa ne permita sa avem o priza buna indiferent de unghiul de taiere utilizat.

  1. Intretinerea

Este foarte important ca accesoriile noastre sa fie curatate sub jet de apa dupa  fiecare operatiune, mai ales in ceea ce priveste lamele, pe care se depun cel mai frecvent firele de par.

Trebuie astfel sa fim foarte atenti la constructia aparatului de tuns deoarece exista dispozitive care nu pot fi curatate usor, ce si-ar putea pierde calitatea la folosire intr-un timp scurt.

Comentariile sunt inchise.