Week-end la Viena

Cea mai avantajoasa varianta de transport (din Bucuresti) este compania SKY care are 2 curse pe zi.

Pentru cazare am ales un IBIS din centru (Mariahilf); rezervarea se face online si calitatea este la standarde IBIS (stii la ce sa te astepti).

Avionul aterizeaza la 22.30 (ora locala) cu posibile intarzieri de 10-15 minute.

Recomand bagaj de mana pentru ca la bagajul de cala se sta cam 15-20 minute. Atentie insa la produsele cosmetice (lichide, pasta dinti etc). Daca nu corespund cu cantitatile sau ambalajele cerute de liniile aeriene, va trebuie bagaj de cala L.

In fata aeroportului, chiar la iesirea din aeroport (dupa ce treceti de multimea de oameni care asteapta pasageri, mergeti drept inainte spre iesire) este statia de autobuz catre oras. Pe voi va intereseaza autobuzul catre Sudbahnhopf/Westbahnhopf (cu o litera in plus sau in minus J). Acest autocar pleaca din 30 in 30 minute la 11, 11:30, 12… si cred ca asta e ultimul. Bilet va luati cand urcati in autobus, de la sofer: costa 6 eur / om, dar daca va luati dus-intors costa 11 eur/om. Cereti bilete dus-intors!

Autocarul are 2 opriri: Sudbahnhopf (gara de sud) si West… (gara de vest – capat de cursa). Aici coborati. Cu 3-5 minute de capat o sa vedeti pe partea dreapta a strazii hotelul IBIS la care stati.

Din statia unde coborati trebuie sa va intoarceti inapoi si sa traversati o piata mare. Ca sa iti dai seama ca mergi bine, trebuie sa ai in dreapta ta (pe niste cladiri) o reclama mare la Samsung si un ecran publicitar. In stanga o sa vedeti Mariahilferstrase. Treceti pe langa un hotel Mercure si in 5 minute ati ajuns la IBIS.

Daca pierdeti autobuzul, mai aveti urmatoarea variant:

De la aeroport luati S-Bahn care pleaca spre Floridsdorf prin Wien Mitte (Landstrase). Trenul pleaca de la aeroport la 22.39, 23.09, 00.09, 01.09 etc.

Din aeroport trebuie sa coborati cu un lift sau scari un nivel; urmariti unde sunt semen de S-Bahn.

Bilete luati de pe peronul trenului de la automate (rosii). Luati bilet spre Wien Mitte (Landstrase) care costa 3.40 eur / om. Biletele sunt mai mari decat cele de metrou si nu se composteaza. De la aeroport la wien mitte trenul face 25-30 minute.

La wien mitte (landstrase) coborati si luati U3 spre Ottakring. Ultimul tren pleaca de la Wien Mitte spre Ottakring la ora 00.33.

Cu U3 mergeti  7-8 statii pana la westbahnhopf.

Shopping 1:

Pe toata strada Mariahilferstrase (pe care ati traversat-o seara) sunt magazine pe ambele parti. Daca mergeti pe jos, este o distanta cam de 3 statii de metrou de la un cap la celalalt. Cand ati ajuns la capatul strazii, traversati (tot inainte) 1 sau 2 bulevarde si ati ajuns la Burggarden (parcul langa Palatul regal).

De vazut 1:

De la capatul Mariahilferstrase, in stanga, aveti de vazut: Parlamentul (pe partea stanga) o cladire mare cu coloane si o statuie aurita in fata; Biblioteca palatului si palatul (Hofburg)– pe partea dreapta (trebuie sa intrati pe poarta mare a palatului, o sa vedeti multe trasuri si autocare cu turisti); Primaria pe partea stanga, cladire mare; teatrul national pe partea dreapta (cladire alba).

De la capatul Mariahilferstrase in dreapta aveti de vazut: Opera (mergeti max 10 minute). Cladire mare, pe partea stanga. Veti vedea vanzatori de bilete la opera imbracati in Mozart.

Shopping 2:

Din fata Operei, prin dreapta –spate incepe o zona pietonala – Kartnerstrasse. Aici gasesti o buna parte din magazinele de pe Mariahilfstr. Cand ajungi in capatul Kartnerstr. Esti in Centrul Vienei (Stephanplatz). Aici este catedrala Sf Stefan (… nu ai cum sa o ratezi J).

Tot de aici, daca o iei in stanga pe Grabenstr. gasesti tot o zona pietonala.

Magazinele sunt deschise vineri si sambata pana la ora 18.

Eating:

NashMarkt: de la Opera, daca mergi in sens opus cu Kartnerstrasse, traversezi 2 bulevarde si ajungi in Karlsplatz (piata mare in partea stanga). Mergi inainte si (parca pe partea dreapta) este o cladire alba cu o sfera mare din Frunze aurite – Secession. Tot inainte si vei vedea primele constructii din nashmarkt (constructii verde inchis, magazine NordSee) de aici mergeti inainte printre magazine si tarabele de alimente, fructe si seminte.

Sunt restaurante asiatice, italienesti, grecesti, austriece etc. noi am mancat la un rest Japonez – Tokori. Are 2 locatii, aproape una de alta.

Am mai mancat un kebap fff bun (3 eur) de la niste turci (o taraba/ chiosc – verde inchis). Va recomand Donner kebap!!!

Atentie!!!: piata se inchide la ora 18. Dupa ora 18 nu mai e nimic deschis, deci va recomand sa mergeti la pranz. Duminica e inchis totul

Inghetata:

Ai ajuns in stephanplatz venind de pe Kartner, mergi inainte (treci de catedrala) si in 3-5 minute ajungi la Zanonni&Zanonni (terasa mare pe partea dreapta). SUPER inghetata 2 eur – 3 cupe!!! De incercat si strudelul cu mere sau ciocolata calda. Pentru acestea trebuie sa stai la masa. Inghetata la cornet sau pahar NU se serveste/mananca la masa.

Figlmuller: cel mai faimos snitel vienez!!!

Cand ai ajuns la Zanonni, faci dreapta pe langa terasa si mergi cam 100m. pe pertea dreapta este restaurantul FIGLMULLER. Neaparat de incercat: snitzel vienez – specialitatea casei (12,5 eur sau 13). Este F mare, deci luati 1 pt 2 pers (va mai adduce inca o farfurie J). De incercat si salata de cartofi (specialitatea casei – delicious!)

Vapiano – Pizza si paste:

Pe Mariahilf. Cum mergi dinspre hotel, pe la jumatatea strazii (sau chiar mai jos) este un Starbucks pe partea dreapta; in dreptul cafenelei se face in dreapta o strada si aici e restaur Vapiano. La intrare va da la fiecare cate un card, va luati singuri de la standurile de mancare ce vreti si se inregistreaza pe card. La iesire se plateste ce e inreg pe card. Daca pierzi cardul platesti 50 eur J!

Un bilet de metrou/tramvai/autobus costa 1.7 eur si poti schimba mai multe mijloace de transport pe un drum (in acelasi sens).

Pret zbor:              50 – 100 eur / pers
Viza:                      nu e nevoie (UE)
Preturi servicii:        normale
Preturi cazare:        65-70 eur / noapte camera dubla

 

Comentariile sunt inchise.