Untul de shea, proprietati cosmetice si efectul sau asupra corpului

Untul de shea este un admirabil hidratant multumita continutului ridicat de acizi grasi, care sunt necesari pentru retinerea hidratarii si elasticitatii pielii. Acestfond majorat de acizi grasi fac din untul de shea un compus eficient pentru sapunuri naturale, sampoane organice, creme bio anti-imbatranire, cosmetice bio, lotiuni de corp si de maini, uleiuri de masaj parfumate etc.

Este consacrat faptul ca toate cremele bio fondate pe unt de shea, fie ca sunt creme pentru ten sau creme pentru corp, previn deshidratarea pielii, avand si un efect de intinerire, ingrijire si protectie.
Untul de shea protejeaza pielea de actiunile daunatoare ale radicalilor liberi, continand vitaminele A si E si are proprietati antimicrobiene si antiinflamatorii.

Familiar si sub numele de unt de Karite, este extras din fructele pomului de Karite, care se gaseste in zonele de savana din vestul si centrul Africii. Acesti copaci nu se cultiva, dezvoltandu-se numai in pustietate si necesita aproximativ 50 de ani pentru a ajunge la maturitate.

In marea parte a zonei de asfintit a Africii, este interzisa taierea acestor copaci multumita faptului ca fructele acestora reprezinta o valoroasa sursa de hrana, medicamente si venit pentru colectivitate. Untul de shea este numit „aurul femeilor”.

Comentariile sunt inchise.