Trei diete moderne explicate

Într-o societate obsedată de regim alimentar, o dietă sănătoasă și tendințele stilului de viață vin și pleacă la fel de repede cum puteți spune ulei de nucă de cocos. Cu un flux constant de informații noi, poate fi greu să ții pasul cu cele mai recente manii. Iată trei sfaturi despre dieta populară și câteva idei pe care trebuie să știți dacă trebuie urmate sau nu:

Evitarea bananelor

Recent, tot mai mulți guru autoproclamați în diete îi îndeamnă pe oameni să nu mănânce banane, spunând lucrurile la fel de blând ca „au mai multe calorii decât crezi” sau cât de șocante sunt, fiind comparate cu  bomboanele. Banana conține în medie aproximativ 14 grame de zahăr. Deși acest lucru poate părea mare, bananele conțin, de asemenea, o cantitate mare de fibre, care încetinește absorbția zahărului în sânge (printre alte beneficii importante). Această absorbție lentă împiedică adăugările nesănătoase de zahăr din sânge pe care le-ați putea avea după ce ați consumat o cantitate mare de zahăr prelucrat, făcând bananele o alegere excelentă pentru o gustare.

Mănâncă mai mult quinoa

Cu un nume greu de pronunțat, quinoa ar putea să vă sperie. Nu vă fie frică, totuși, toată agitația este reală: quinoa este minunat pentru sănătatea ta. Un bob întreg care poate fi consumat simplu sau în multe rețete diferite, quinoa conține toți aminoacizii esențiali, care este o caracteristică găsită în foarte puține plante.  Aminoacizii sunt subunitățile proteinelor, și multe procese biologice necesită anumiți aminoacizi, iar quinoa conține fiecare dintre aminoacizii necesari pentru aceste procese. În plus, quinoa conține multe vitamine și minerale importante, cum ar fi acidul folic și calciu. Quinoa îndeplinește multe necesități dietetice, deci este o mâncare grozavă de inclus în mese.

Consumarea sucurilor pentru detoxifiere

Sucurile de detoxifiere se află peste tot acum. De la magazinele speciale de suc din fiecare oraș până la celebrități văzute ținându-și sucul zilei, probabil că sunteți conștienți de acest trend. S-ar putea să fi auzit pe cineva spunând că fac un suc de curățat pentru a elimina toxinele. În timp ce ideea de eliminare a toxinelor sună drăguț, rinichii și ficatul dumneavoastră probabil că o fac deja pentru dvs. – filtrează resursele nedorite sau periculoase organismul zilnic. Un alt motiv popular pentru a consuma un suc detox este pierderea în greutate. După ce beți astfel de sucuri timp de o săptămână, probabil că veți pierde în greutate inițial, deoarece acestea oferă adesea mai puțină energie (calorii) decât s-ar obține din alimente. Cu toate acestea, corpurile noastre răspund la restricționarea energiei prin încetinirea metabolismului nostru, motiv pentru care majoritatea oamenilor ajung să-și recâștige greutatea. De asemenea,  sucurile deoxifiante tind să aibă un nivel scăzut de proteine, unele minerale și fibre (deoarece procesul de digestie îndepărtează multe fibre), care poate să scadă zahărul din sânge și să lase oamenii să ajungă  înfometați și nervoși.

Deși nu este la fel de popular pe mass-media, consumul de alimente ce oferă o nutriție echilibrată este mult mai probabil să vă susțină sănătatea și greutatea pe termen lung.

 

 

Comentariile sunt inchise.