Topul artistilor in viziunea mea:

Topul artistilor secolului solicitat on-line de super cunoscuta galerie Saatchi-Saatchi arata cam asa:

001 Pablo Picasso 19289

002 Gustav Klimt 17771

003 Paul Cézanne 17492

004 Claude Monet 17408

005 Henri Matisse 16858

006 Paul Gauguin 16736

Pana aici nu cred ca exista comentarii. Sigur, putem dezbate, in functie de diversele noastre afinitati, ordinea acestor nume. Dupa umila mea parere, nu as putea face o ierarhie, toti fiind egali de geniali, egali de frumosi in exprimare. Incepand insa din acest punct, acest clasament incepe sa o ia razna. Dupa parerea mea, subliniez, din nou, acest lucru. Si, pentru ca nu am auzit niciodata de urmatoarele nume, le-am cautat pe “Google” evident. Si la Wikipedia, enciclopedia internautului, rezervorul de informatii nesecate, am aflat cine sunt ei si ce au facut. Nimic deosebit. Sau nimic deosebit care i-ar putea plasa inaintea lui Brancusi al nostru.

Pentru ca tot acest efort l-am facut, nu numai sa vad cine sunt ei, pentru cultura mea generala, ci plina de naduf, ca sunt plasati INAINTEA lui Brancusi. Nu am mai tradus “micile” expuneri despre cei aflati deasupra lui Brancusi in acest top. Sigur, sunt selectia facuta de mine, pentru a nu ocupa prea mult spatiu. Sigur ca am fost si sunt suparata pe acest rezultat, mai ales ca mi se pare deplasat si de prost gust. Nu le neg realizarile acestor artisti, rolul lor local sau national in dezvoltarea culturii, in general a picturii. Dar chiar sa il “traga” atat de jos pe Brancusi…nu ma asteptam. Sigur, au tot dreptul sa faca ce clasamente vor, pe banii lor, pe valoarea lor. In acelasi timp, nu vreau sa accept sau sa amplific teoria conspiratiei malefice mondiale impotriva Romaniei si a romanilor! Dar nici sa ma lase indiferenta nu pot!

Mai mult decat sa ii fac de ras (ha ha, cine sunt eu si cine sunt ei – diferenta de cateva milioane de euro intre noi ca sa vorbim numai de partea..financiara!) si sa le arat, omeneste, obrazul….e cam greu! Deci, cine sunt acei artisti minunati pe care celebra galerie de arta, ii plaseaza, pe baza, cica, a voturilor primite de pe internet, inaintea lui Brancusi :

Comentariile sunt inchise.