Tinerii cu nivel scazut de cortizol au comportament antisocial

Indici scazuti ai hormonului cortizol, un hormon de stres, sunt in stransa legatura cu anumite comportamente antisociale la adolescentii de sex masculin.

Cortizolul creste in corp in situatii limita, se presupune ca pentru a regla emotiile.

Un studiu de la Cambridge a observat insa ca asta nu se intampla la baietii cu un istoric sever antisocial. Acelasi studiu sugereaza ca purtarea rea poate fi o forma de boala mintala, legata de dezechilibre chimice cerebrale.

Se crede ca acest hormon, cortizolul, ajuta oamenii sa-si regleze emotiile in situatii limita, mai ales cele violente. Pentru studiu, au fost alesi copii de la scoli si de la scoli de corectie. Cateva zile le-au fost luate probe de saliva, in situatii lipsite de stres, pentru determinarea nivelului de cortizol. Apoi au fost supusi unor situatii frustrante. S-a observat fara echivoc ca nivelul de cortizol era mult mai ridicat la cei care nu aveau un trecut violent.

Studiul ar arata ca violenta este determinata biologic mult mai mult decat se credea si ca se pot face medicamente mult mai bune pentru a preintampina comportamente antisociale.

Comentariile sunt inchise.