Terapia cu ajutorul cumpărăturilor

Un american din clasa medie cheltuiește de obicei aproximativ 1.600 de dolari pe îmbrăcăminte anual. Aceștia nu includ cadouri sau alte elemente pe care le cumpărăm impulsiv. Există un lucru pe care mulți dintre noi îl iubim în legătură cu shopping-ul, indiferent dacă suntem în căutarea unui cadou pentru ziua de naștere a unui prieten, un cadou de Crăciun prezentat pentru familie sau pur și simplu ceva pentru noi înșine. Există ceva liniștitor în ceea ce privește cumpărăturile sau navigarea pe magazinele online pentru a găsi costumul sau cadoul perfect. Acest sentiment este deseori numit „terapie cu amănuntul”. Potrivit Dicționarului Urban, „terapia cu amănuntul este actul de cumpărături ca o ieșire pentru ameliorarea stresului”.

Creativitate și personalitate

Poate că una dintre cele mai frecvente utilizări ale terapiei cu amănuntul este tendința de evadare. Shopping-ul este o activitate relativ lipsită de supra-solicitare mintală și este atât de ușor să te concentrezi asupra cumpărăturilor și să ieși din necazurile care se pot întâmpla în fundal. De asemenea, cumpărăturile pot fi văzute ca o formă a „timpului personal” sau a unui timp petrecut cu familia sau prietenii. Această relaxare socială poate contribui la experiența de cumpărături terapeutice. În plus, cumpărăturile de îmbrăcăminte reprezintă o modalitate de a exprima individualitatea și creativitatea, asemănătoare cu o operă de artă, care este, de asemenea, asociată cu calități terapeutice. Toate aceste atribute ale cumpărăturilor pot oferi un efect atât calmant cât și de dependență în timpul momentelor de stres.

Cumpărături smart

Deși cumpărăturile cu moderație reprezintă o modalitate bună de a scuti stresul, este important să fiți atenți la obiceiurile de cheltuieli. Cumpărăturile nu ar trebui sa fie niciodată mecanismul principal de cooperare pentru a detensiona situațiile dificile. În cazul în care obiceiurile dvs. de cumpărături duc la datorii cu carduri de credit sau la senzația de vinovăție sau rușine, poate exista o problemă de anvergură, altfel decât o modalitate amuzantă de a scuti stresul. Dacă credeți că shopping-ul scapă de sub control, discutați cu un adult sau un consilier de încredere. În orice caz, ceea ce contează cel mai mult este dacă te simți încrezător în tine.

Comentariile sunt inchise.