Tehnici pentru tonul vocii atunci când țineți un discurs

Modul în care vă sună vocea poate fi la fel de important ca și ceea ce spuneți. O voce plăcută vă aduce cuvintele la viață și vă poate determina succesul.

Un studiu al Universității Duke a arătat că directorii executivi cu voci mai joase au deținut companii mai mari, au câștigat mai mulți bani și s-au ocupat mai mult de locurile lor de muncă. Nu e de mirare că directorii de afaceri și celebritățile lucrează adesea cu antrenori vocali.

Chiar dacă timpul și fondurile sunt limitate, vă puteți regla tonul vocii. Acestea ar fi câteva practici simple pentru a vă ajuta să vă lustruiți discursul.

1. Respirați adânc.

Respirația din diafragmă în loc de piept vă va ajuta să vă proiectați vocea și să vă dați mai multă încredere. În același timp, relaxarea gurii și a gâtului vă oferă mai mult control.

2. Dezvoltați o rezonanță plăcută.

„Humming este o modalitate ușoară de a vă încălzi vocea. Cu cat încercați să vorbiți din piept, cu atât veți suna mai puternic.

3. Evitați să fiți încordat.

Puteți tuși sau inghiți dacă vreți să vă dregeți vocea. Încercați să consumați cât mai puțin alcool, tișări și lactate atunci când țineți un discurs. Odihniți-vă vocea dacă simțiți că ați vorbit prea mult sau prea tare.

4. Liniștiți-vă.

Discursul rapid este grozav dacă sunteți crainic. În caz contrar, încercați să vă rupeți gândurile în fraze suficient de lungi, astfel încât să le puteți spune confortabil pe o singură respirație.

Comentariile sunt inchise.