Te-ai decis sa iti cumperi un laptop? Iata ceea ce trebuie sa stii!

reparatii hardwareCu cativa ani in urma, multi dintre noi aveam o dilema. Ne intrebam daca sa ne cumparam un laptop sau un PC. Ne puneam aceasta intrebare pentru ca atat laptop-urile si calculatoarele aveau preturi ridicate si nu le putem cumpara pe amandoua.

In acest moment preturile au scazut datorita faptului ca tehnologia a avansat. Cu salariul pe o luna sau doua, putem cumpara atat un calculator cat si un laptop decent.

Daca in cazul unui calculator ii putem schimba componentele oricand si ii putem creste performanta, in cazul laptopurilor lucrurile nu stau atat de bine. In afara de a le schimba hard-ul, de a le adauga memoria RAM si de a le sterge de praf, nu prea putem sa le facem nimic altceva.

Ca atare, trebuie sa fim foarte atenti atunci cand ne cumparam laptopul, dar si ulterior, cum il intretinem, pentru ca piesele se pot schimba intr-un service laptop Bucuresti, mai scump sau mai ieftin.

Cand ne decidem asupra unul laptop trebuie sa avem in vedere cateva lucruri generale si cateva lucruri specifice activitatii pe care vrem sa o avem pe noul produs. In randul lucrurilor generale intra marca laptopului, materialul din care e facut si autonomia bateriei.

Brandul este important pentru ca ne ofera o garantie in ceea ce priveste calitatea, fata de alte firme nou intrate pe piata. Cu toate acestea, in cazul marcilor cunoscute, un procent important din pret este dat doar de reputatie. Nu trebuie sa ignoram firmele mai noi, in curs de branduire. Acestea au produse la fel de bune insa la preturi mai mici.

In general optam pentru un laptop datorita portabilitatii lui. Mutarea dintr-o parte intr-alta ar putea implica si lovirea lui sau caderea din mana. Din acest motiv ar trebui sa ne orientam spre laptopurile cu carcase rezistente, eventual chiar din metal.

Autonomia bateriei este foarte importanta pentru ca uneori ne luam laptopul in zone in care nu avem posibilitatea sa ne conectam la o priza.

Dupa cum spuneam mai inainte, atunci cand cumparam un laptop trebuie sa ne uitam si la anumite lucruri specifice, in functie de modul in care vrem sa il utilizam. De exemplu, daca intentionam sa ne jucam pe el, ar trebui sa ne uitam mai mult la placa video decat la procesor.

In schimb, daca vrem sa editam video, avem nevoie atat de o placa video buna cat si de un procesor bun. Display-ul este la fel de important in acest caz. Daca vrem doar sa vedem filme sau sa ascultam muzica, in general orice laptop e bun. In acest caz nu trebuie decat sa urmarim sa aiba un hard disk cat mai  mare, pentru a putea stoca cat mai multa muzica si cat mai multe filme.

Dupa ce cumparam laptopul trebuie sa avem grija cum il intretinem. Nu trebuie sa lasam praful sa intre in el si trebuie sa avem grija de baterie. Pentru a ne tine cat mai mult, bateria nu trebuie supusa la temperaturi inalte. Atunci cand laptopul se incinge de la utilizare si depaseste peste 50 – 60 de grade Celsius, indicat ar fi sa indepartam bateria.

Laptopul trebuie folosit intodeauna pe suprafete plane pentru a nu bloca posibilitatea de aerisire a procesorului, cel care se incinde cel mai usor. Daca tinem laptopul in pat, acesta se va incinge mult mai repede si pe termen lung pot fi afectate multe piese din el.

Comentariile sunt inchise.