Taierea otelului cu un polizor unghiular

Polizorul unghiular poate taia, slefui, slefui diverse materiale si suprafete, in functie de proiect si de dorinte. Este un instrument foarte versatil care poate realiza aceste lucruri cu usurinta, atata timp cat stiti cum sa-l utilizati si folositi discurile adecvate pentru lucrare. De exemplu, daca doriti sa folositi uneltele unghiulare pentru a taia otel, veti avea nevoie de discuri speciale pentru a face treaba.

Pasul 1: Siguranta

Mai ales atunci cand lucrati cu scule electrice, siguranta trebuie sa vina mai intai. Inainte de a face orice, puneti-va toate dispozitivele de siguranta, in special ochelarii de protectie, deoarece particule de metal mici ar putea zbura si ar putea sa va ajunga in ochi, ceea ce ar putea fi dezastruos.

Pasul 2: marcarea taierii

Asezati otelul pe o masa si trageti banda de-a lungul suprafetei sale si determinati ce portiune doriti sa taiati. Marcati doua puncte (de preferinta marginile) pe linia pe care o realizeaza banda. Utilizati scratch-ul pentru a face cele doua marci. Conectati cele doua marci impreuna cu jgheabul si faceti o linie intre cele doua puncte.

„Un polizor unghiular este o unealta electrica cu multiple utilizari si capabilitatea de a taia o multitudine de materiale fara prea mult efort.” (polizor-unghiular.ro)

Pasul 3: Pregatirea polizorului de unghi

Atasati discul special cutoff la polizorul unghiular. Consultati instructiunile echipamentului dvs. despre cum se procedeaza, deoarece aceasta procedura poate varia. Aveti grija la atasarea rotii cutoff, deoarece asta poate afecta procedura. Porniti masina de slefuit. Aveti grija, daca nu sunteti obisnuiti cu forta pe care o genereaza, aceasta unealta electrica poate sa produca un incident neplacut. Pe masura ce roata se roteste, trageti-o pana la marcajul pe care l-ati facut pe otel.

Pasul 4: Taierea otelului

Pe masura ce polizorul unghiular este aliniat la linia marcata, lasati usor roata sa atinga suprafata otelului, asigurandu-va ca acesta este inca aliniat la marcaj. Pe masura ce atinge otelul, exista o tendinta ca polizorul unghiular sa alunece cursul, asa ca este necesar sa il tineti bine si sa il mentineti constant. Deplasati-l inainte si inapoi de-a lungul liniei pana cand ajungeti la nivelul presiunii necesare pentru a taia otelul. Continuati sa faceti acest proces pana cand veti taia in final otelul.

Comentariile sunt inchise.