Strămoșul cuptorului cu microunde

Minunata invenție tehnologică ce poartă numele de centrală termică de apartament, cu care cohabitez în armonie de vreme bună, s-a hotărât să se odihnească. Și cu puțin ajutor din partea domnului Murphy, și-a început odihna într-o dimineață de sâmbătă, când casa era plină cu cinci adulți și doi copii.

Nunu, nu ne vedeți la știri… n-am făcut poc. Centrala a fost de treabă și s-a adâncit în hibernare printr-o simplă aprindere de beculeț roșu. Au venit băieții reparatori plini de bunăvoință, dar centrala nu se dă trezită fără o piesă, ce va fi disponibilă de-abia luni.

Au rămas astfel două zile pe care să le supraviețuim fără ea. Noroc că nu e foarte frig afară. Cuptorul de la aragaz dă destulă căldură. În camera în care dorm copiii s-a instalat un calorifer electric.

Eh… și-aici distracție. Mie mi-a revenit pentru încălzitul camerei un aparat pentru făcut pui la rotisor. Mi-l amintesc vag din copilărie. Habar n-aveam că mai trăiește, dar se pare că pivnița e încăpătoare. Ca radiator e foarte bun, dă o super căldură. Cu gătitul nu știu cum se descurcă… oare să încerc?!

Comentariile sunt inchise.