Solutii pentru infernul din Bucuresti

Chiar de-ar face Oprescu autostrazi suspendate(deci N, nu una), traficul in Bucuresti tot ar fi blocat. De ce? Pentru ca sunt prea multe masini in trafic. Ce solutii ar avea aceasta problema?

a)imbunatatesti infrastructura. Dezavantaj: termen de implementare prea lung, infrastructura tot va ramane in urma numarului de masini…

b) scaderea  numarului de masini in trafic. Cum?

b1)Taxe. Fas. Romanul o sa plateasca si o sa ramana blocat in trafic, iar functionarul roman o sa-si cumpere din banii aia BMW-uri si girofare ca sa ne fugareasca ca pe potarnichi din fata coloanelor oficiale. In plus, cand aud de taxe imi mai vine un singur argument: huo!!!

b2.1) Sa le taiem politicienilor dreptul la girofar (ca sa inteleaga si ei problema). Presedintele, Premierul si oaspetii de rang inalt pot folosi, ca Ceasca, elicopterul.

b2.2)Sa incurajam car pooling-ul. O forma a acestuia e folosirea taxiurilor. Astfel: o masina transporta pe zi zeci de persoane, scade nevoia de parcari, scade poluarea. Cum? Prin subventionarea costului pe km, ca e nevoie. Acum vreo 5 ani imi permiteam sa merg cu taxiul tot timpul. Acum, desi nu castig putin, nu prea-mi vine. Din cauza ca traficul a crescut ingrozitor odata cu tariful pe km. Solutia e simpla, dar in avantajul cetatenilor si nu se pot scoate spagi/comisione din ea, asa ca nu cred ca se va aplica. Mai degraba pornim proiecte faraonice, care oricum se vor incheia peste 5-7 ani si nu vor rezolva nimic.

Alta problema e iesirea din Bucuresti in DN1. Ca sa se amelioreze situatia eu cred ca trebuie desfiintat semaforul din fata aeroportului Baneasa pe sensul de mers spre Ploiesti. Cine iese de la aeroport si vrea sa intre in Bucuresti ar putea face dreapta, spre Ploiesti, si intoarce sub unul din cele 2 pasaje. La fel cu cei ce vor sa intre la S**Gros.  De ce? Simplu: daca pornesti de la semaforul de la Antena1 abia prinzi viteza si trebuie sa franezi ca ori e rosu la semaforul de la aeroport ori nu s-au pus in miscare cei ce-au asteptat acolo.

Am sunat la Politia Rutiera si le-am propus. Am primit un raspuns de genul: asa se va face, cand va fi pasajul gata! WTF!!!?

Comentariile sunt inchise.