Simbolistica eternului feminin

In subconstientul barbatului s-a creat de-a lungul timpului acest etern feminin, creionarea naturii feminine, care exista indeosebi si in inconstientul femeii – natura masculina. Dar oare barbatul a reusit sa patrunda in esenta ei sau doar se supune unei fantasme colective create de la inceputuri pana in prezent? Femeia contemporana are poate mai multe arme decat cea din trecut. Este mai emancipata, mai libera si de ce sa nu recunoastem ca are o savuroasa arma – imbracamintea.

Isi poate exprima esenta prin aceasta seductie incontrolabila, prin felul in care paseste intr-o sala plina de oameni, intr-o superba rochie de seara. Pe langa felul in care se misca, se poarta, cizelarea ei sau (cenzurat)-appealul pe care-l afiseaza, ea trebuie sa stapaneasca arta de a alege obiectul vestimentar potrivit situatiei, astfel incat prezenta ei sa radieze. Pentru un eveniment, nu va alege altceva decat rochii elegante. Doar daca nu este o extravaganta si doreste sa socheze, atunci minunatele rochii elegante de seara vor fi inlocuite de frapanta ei imaginatie care e posibil sa o ridice pe un minunat piedestal. Trebuie sa tinem cont si de deschiderea oamenilor prezenti, deschiderea la minte, bineinteles.

Dar ca sa nu dam gres si sa fim in acelasi timp elegante si fascinante, putem alege o rochie de seara pana la genunchi, mult mai usor de purtat decat superbele rochii lungi si mult mai usor de ingrijit. In acelasi timp, nu trebuie sa uitam ca avem ocazia de a ne arata minunatele picioare, stimuland mintea barbatilor si aducand alte ipoteze, teorii sau legende la acest etern mister feminin.

Comentariile sunt inchise.