Să vorbim despre S-E-X

Vorbind despre sex poate fi ciudat, dar este foarte important! De fapt, este atât de important încât cercetătorii și medicii au venit cu un nume pentru aceasta, „comunicare sexuală”. Aceasta înseamnă să vorbești despre ceea ce știi despre sex, despre experiențele tale (dacă există) despre sex și despre opiniile tale despre sex.

Știați că adolescenții care vorbesc cu partenerul (partenerii) despre sex sunt mai predispuși să folosească prezervative și cele mai eficiente metode de contracepție? Aceasta înseamnă că sunt mai puțin susceptibili de a obține o infecție cu transmitere sexuală (ITS) sau au o sarcină neplanificată și sunt mult mai probabil să se bucure de sex.

S-ar putea să vă întrebați când să discutați cu partenerul dvs. despre sex. Experții sunt de acord că trebuie să vorbiți despre sex înainte, în timpul și după orice fel de activitate sexuală. Știu la ce te gândești, „PENIBIL”, dar crede-mă; conversația devine mai ușoară de fiecare dată când aveți una despre sex, care ar trebui să fie adesea, mai ales, dacă o aveți.

Iată câteva subiecte pentru a începe conversația:

CONSIMŢĂMÂNT. Trebuie să discutați cu partenerul (partenerii) despre faptul că doriți să faceți sex și ce fel de sex doriți să faceți sau nu. Amintiți-vă, vă puteți schimba oricând părerea, și așa pot și partenerii.
METODE DE PROTECȚIE. Metodele de contracepție asigură un strat de protecție în timpul oricărui tip de sex. Cel mai frecvent este prezervativul masculin, dar există și alte metode. Unele exemple sunt prezervativele feminine și barajele dentare. Mulți oameni cred că protecția ar trebui să fie folosită numai în timpul sexului cu un vagin și un penis. Adevărul este că barierele ar trebui folosite în orice fel de sex, astfel încât orice contact între gură, vagin, penis și / sau anus să fie protejat. Metodele de protecție sunt singura modalitate de a împiedica o altă ITS decât să nu facă sex. Discutați cu partenerii dvs. despre cum doriți să utilizați o metodă de barieră și de ce.
CONTRACEPȚIE. Dacă faceți sex în care penisul și vaginul se ating, poate apărea o sarcină. Metodele contraceptive sunt ceva pe care tu și / sau partenerul tău le puteți folosi pentru a preveni o sarcină. Cele mai eficiente metode se fac pentru persoanele cu vagin. Dacă intenționați să aveți orice tip de sex cu contact direct, asigurați-vă că vorbiți cu partenerul (partenerii) despre metodele contraceptive.
ITS. ITS sunt infecții cu transmitere sexuală, ceea ce înseamnă că acestea sunt infecții pe care le puteți obține cu orice tip de contact sexual (adică contactul dintre gură, penis, vagin și / sau anus). Majoritatea persoanelor cu ITS nu au simptome și nici nu știu că au un simptom. Asigurați-vă că întrebați partenerii dvs. dacă au fost testați. Lăsați-i pe partenerii dvs. să afle dacă ați fost testat de asemenea. Amintiți-vă să vorbiți despre rezultatele testării (testelor) STI și despre tratament (dacă este necesar).
PLĂCERE. Sexul ar trebui să fie plăcut. Discutați cu partenerii dvs. cu privire la ceea ce vă place și ce nu vă place (ceea ce este la fel de important). Acestea pot include tipul de sex, pozițiile preferate și jucăriile sexuale.
Vorbind, veți fi siguri că sexul este atât plăcut cât și sigur pentru dvs. și partenerii dvs. Comunicarea sexuală înseamnă a avea o conversație onestă și respectuoasă despre cât de puțin sau cât de mult vă simțiți confortabil discutând. În cele din urmă, cel mai important lucru este să vorbești.

Comentariile sunt inchise.