Sa va fie rusine!

Nu știu cum vă simțiți voi, dar pentru mine, vestea că Poli Timișoara a fost retrogradată a venit ca o palmă grea. Parcă, peste toată Timișoara s-a lăsat o liniște mormântală. Nu știu, dar așa simt eu… Nu-mi pot imagina o Timișoară fără meciurile frumoase de pe Stadionul Dan Păltinișanu, fără atmosfera incendiară pe care o creează Galeria Poli…

E rușinos ceea ce se întâmplă. Sunt atâtea detalii care se dau cap în cap, personaje care aruncă vina într-o parte și în alta, însă nimeni nu are curajul să-și asume greșelile. Toată treaba pute. Groaznic de urât. Iar nouă, oamenilor de rând, ni se împing în față doar niște prezumții, plus o decizie de retrogradare (posibil până-n liga a treia).

UEFA nu se amestecă în criteriile pe care le impune Comisia de Licențiere, în cazul nostru: fair-play financiar, adică nu ai voie să faci ”inginerii financiare” pentru a scăpa de datorii către stat și alte terți, făcând referire la Marian Iancu, care a divizat firma ce administra Clubul, fără să dovedească (până la 31 martie 2011, acesta fiind termenul limită) cum că, odată cu divizarea firmelor, s-au comasat și datoriile. Apoi, cazul Sepsi, un alt motiv invocat de Comisia de Licențiere…

Dacă stai să urmărești ”știrile”, tinzi să nu mai înțelegi nimic. E un haos total.  Ba e vinovat Duru, ba e vinovat Iancu, ba se invocă statutul de fair-play financiar, s.a.m.d. Și desigur, pentru că, vorba aia – ”după război, mulți viteji se arată”, ne rămâne doar să privim cum patronii celorlate cluburi se înghesuie în fața camerei de luat vederi pentru a da declarații, pentru că, nu-i așa, românul e atotștiutor și mereu trebuie să aibă ceva de completat. Mai că ne e greață și de presa sportivă care, de la un an la altul, se transformă tot mai mult într-un Cancan pentru lumea sportului românesc.

Tot ce putem să facem este să stăm și să așteptăm. Fiindcă, tare mi-e teamă că nu o să mai vedem o mulțime de suporteri îmbrăcați în violet, adunați în fața Operei pentru a cere dreptate, ca-n anul 2007. Fiindcă le ajunge și lor. Totul se învârte în jurul banilor, se calcă peste istorie și valori morale. Și cel mai trist este că aceste personaje nu-și dau seama că ”lovesc” tocmai în jucătorii care au depus efort și muncă sau în suporterii devotați ai Poli Timișoara.

Comentariile sunt inchise.