Să ne transportăm în comun

Plecând de la protestul din benzinării, multă lume propune ca formă de protest cu mai mulți sorți de izbândă, utilizarea mijloacelor de transport în comun.

Sunt foarte de acord cu ideea asta, cu un mic amendament. Eu o văd ca o idee bună, în primul rând cu efect pe termen scurt si foarte benefic asupra buzunarului. Adică… frate, nu-ți mai permiți benzina? Renunți la mașină și salvezi bănuții. Pe termen lung, da… se va resimți negativ în buzunarul cui trebuie și poate se va ieftini benzina. Dar cred că primul efect e mult mai important.

Mașina rămâne astfel pentru urgențe și pentru deplasările în afara localității. La serviciu, la cumpărături și la o băută cu prietenii în oraș, se poate liniștit cu autobuzul. Așa, salvezi o sumă considerabilă, salvezi timpul în care căutai loc de parcare, bei o bere când ți se pune pata fără să-ți pui problema ce faci cu mașina. În plus, mai scutești planeta de puțină poluare și mai ajuți un pic la decongestionarea traficului de la orele de vârf.

Și o experiență personală… cele câteva minute de așteptare în stație și în autobuz sunt foarte plăcute. Momente în care simți că îți permiți să stai degeaba și să iei o pauză de la agitația permanentă în care trăim cu toții în ultima perioadă. Acolo, atunci… timpul parcă are din nou răbdare.

Comentariile sunt inchise.