Produsele naturale de curatenie de care ar trebui sa ne aducem aminte mai des

Bineinteles, un asemenea titlu va fi privit cu reticenta de publicul autohton care din dorinta de a duce la bun sfarsit lucrurile dupa legile”nescrise” ale occidentului a ajuns sa lase deoparte concepte traditionale cu adevarat importante, ce se pot dovedi utile pe diverse planuri. Mai mult decat atat, strategiile intense de marketing se dovedesc adevarate centre de greutate pentru gospodinele care viseaza la o locuinta imaculata, ele uitand sa ofere atentia cuvenita micilor artificii organice menite sa le elibereze putin locuinta de amalgamul substantelor toxice pe care le inhaleaza la fiecare pas.

Majoritatea site-urilor „eco” din afara granitelor sau firmele specializate de curatenie ce obisnuiesc sa raspunda afirmativ si cerintelor „bio” ne sfatuiesc sa includem pe lista produselor de curatenie si acele substante pe care le putem regasi omogen in gospodarie. Firma de curatenie UPS Cleaning a decis sa ne ofere cateva sfaturi ingenioase care ne vor facilita sesiunile indelungate de curatenie, mentinandu-ne totodata departe de compozitiile toxice evidentiate pe ambalajul solutiilor de curatat.

Pentru ca igiena este aceea care defineste cu adevarat luxul unei case, gospodinele se preocupa zilnic de identificarea unor produse de curatat eficiente, care sa „omoare” toti germenii prezenti in spatiul in care ele isi desfasoara activitatile casnice sau unde isi petrec momentele pretioase de destindere alaturi de familie si prieteni. Si totusi, aceasta vanatoare a solutiilor imbibate cu agenti patogeni se poate dovedi nefasta pentru sanatatea organismului nostru, mai ales ca le utilizam la scara larga: in timp ce spalam rufele sau podele, in momentul in care efectuam curatenia minutioasa in baie sau in contextul in care eliminam cu precizie petele de pe aragaz sau cele din cuptor. Mai mult decat atat, utilizarea acestora poate afecta cu preponderenta categoriile de varsta ce prezinta o sensibilitate sporita, precum bebelusii sau batranii, insa pot fi percepute mult mai nocive de catre femeile insarcinate sau persoanele care sufera de anumite disfunctii respiratorii.

Asadar, iata care sunt cele mai simple si eficiente produse de curatenie pe care le poti prepara ad – hoc:

  • Pentru curatarea detaliata a elementelor de mobilier din baie si bucatarie se recomanda bicarbonatul de sodiu combinat cu lichide variate ( apa, otet de mere, cateva picaturi stoarse dintr-o lamaie) – acesta va fi caracterizat de un randament satifacator, comparabil cu al celor mai titrate produse de pe piata de profil.
  • Otetul pe care il folosim deseori in asezonarea salatelor intruchipeaza un agent dezinfectant eficient, dar si o bariera impotriva murdariei.
  • Sucul natural dintr-o lamaie devine o potiune magica menita sa indeparteze si cele mai incapatanate pete de grasime.
  • Cateva picaturi de ulei de masline extravirgin se pot dovedi esentiale pentru lustruirea mobilei din bucatarie.
  • Nu uitati sa adaugati in fiecare compozitie doua trei picaturi subtile de ulei esential in versiunea aromatica preferata, asta pentru a va elibera incaperea de mirosul neplacut al otetului alimentar.

Comentariile sunt inchise.