Preveniti riscurile si alegeti sa va indreptati jantele intr-un service auto

Top Welding, un cunoscut service auto din Bucuresti care se ocupa de tot ceea ce inseamna intretinerea, repararea si montajul jantelor auto din aliaj sau otel, a realizat un studiu recent bazat pe neregulile gasite la masinile recent ajunse in vederea operarii anumitor servicii specifice. Conform datelor enuntate, 95 de masini din 100 au avut probleme severe la nivelul jantelor, probleme pe care soferii nu le-au depistat si care sunt capabile sa le puna viata in pericol.

Deterioarea unei jante auto se face in orice situatie de cumpana, chiar si atunci cand se urca o bordura mai anevoios, se loveste cu roata masinii intr-o gaura mai adanca sau chiar atunci cand in calea masinii noastre este un obstacol care ne sta in cale si pe care nu putem sa il evitam. Simpla deteriorare a jantelor poate avea consecinte destul de grave in trafic, o janta care nu mai este perfect rotunda fiind predispusa dereglarilor de circulatie care pot pune viata in pericol soferului si altor participanti la trafic.

Din punct de vedere tehnic, exista numai putin de doua tipuri de dereglari care au parte la nivel jantelor, ambele avand efecte negative asupra autoturismului. Indoiturile jantelor pot afecta aerul din interiorul anvelopei lasandu-l, astfel, sa se piarda in atmosfera, sau pot avea urmari relativ vizibile ce aduc laolalta si efecte negative din punct de vedere estetic. Daca intampinati o astfel de problema si indoitura jantei voastre este una evidenta, de preferat ar fi sa se actioneze rapid si sa se apeleze la serviciile unui service auto in vederea repunerii ideale a cauciucului pe roata.

Trebuie indreptata o janta stramba?

De preferat ar fi sa fie indreptata, efectele ulterioare devenind destul de grave daca nu se actioneaza la timp. In vederea unui verdict cat se poate de profesional, ar fi cazul sa mergeti pentru o constatare intr-un atelier de indreptari jante precum Top Reconditionari, persoanele de acolo oferindu-va mult mai multe detalii in privinta riscurilor ulterioare. De asemenea, in functie de constatare va puteti da seama daca investitia se merita, care este suma de bani pe care trebuie sa o alocati si cum se poate comporta masina voastra pe viitor. De exemplu, daca sesizati doar mici probleme estetice si nu doriti sa alocati bani in acest sens, puteti amana operatiunea pentru perioada urmatoare. Dar daca problemele sunt serioase si simtiti cum cauciucul pierde din aer in timp ce va aflati pe carosabil, ar fi mult mai indicat sa operati o indreptare a jantei, oricum veti face asta pe viitor si problema poate deveni mult mai serioasa.

Daca strambatura este una cat se poate de superficiala, riscurile ca roata sa se dezechilibreze sunt aproape nule. Insa cum va dati seama ca o indoitura este doar superficiala si nu una serioasa? La fel, indreptati-va catre un service auto pentru a primi raspunsurile, propriile presupuneri nu isi au locul intr-o situatie atat de dificila. Discutam despre adevarate riscuri la care va supuneti conducand un autoturism cu jantele strambe, ba chiar va puteti gandi la siguranta pasagerilor sau a celorlaltor participanti la trafic, cazuri in care sanatatea primeaza.

Un motiv in plus pentru care ar trebui sa mergeti intr-un service auto pentru a beneficia de proceduri de indreptare jante este reprezentat si de pretul operatiunii. Pentru doar 25-35 de lei aveti posibilitatea de a indrepta o janta din tabla cu o dimensiune de 16 sau chiar 18 inci. In cazul jantelor din aliaj, costurile se dubleaza insa operatiunea este una ceva mai dificil de realizat, de aici si sumele de 50-60 de lei practicate de service-uri.

Comentariile sunt inchise.