President Obama, Governor Robinson, New Mexico…(din ciclul: “Am fost acolo…”)

Fluxurile de presa anunta retragerea lui Bill Richardson, nominalizat de presedintele american ales pentru functia de secretarul al comertului, care ar “reprezenta primul obstacol intampinat de Barack Obama intr-un proces de tranzitie care a decurs destul de lin, pana in prezent.”

Intr-un comunicat comun cu presedintele ales, dat publicitatii duminica, guvernatorul de New Mexico a sustinut ca este nevinovat si a explicat ca a renuntat la functia de secretar al comertului “cu multa tristete”. “Dar o ancheta in curs de desfasurare privind o societate care a facut afaceri cu guvernul statului New Mexico pare ca va dura mai multe saptamani sau chiar luni”, a subliniat Richardson, fara sa dea mai multe detalii. “Va asigur ca eu si administratia mea am reactionat corespunzator in toate problemele si ca aceasta ancheta va dovedi acest lucru”, a adaugat el.

Potrivit presei americane, numele lui Richardson este mentionat intr-o ancheta realizata de autoritatile judiciare din Albuquerque, capitala statului New Mexico. Justitia incearca sa determine in ce conditii o companie cu sediul in California, care a facut donatii unor comisii de actiune politica avand legaturi cu guvernatorul, a obtinut contracte importante din partea statului.

Duminica, Obama a declarat la randul sau ca accepta retragerea lui Richardson “cu regret profund”, dand asigurari ca va numi repede un inlocuitor pentru acesta.

Potrivit unui apropiat al viitoare administratii, citat de site-ul www.Politico.com, “sunt prea multe intrebari fara raspuns si chiar daca el crede ca deciziile juriului vor fi in favoarea sa, nu vrea sa atraga atentia in detrimentul administratiei”.

Odata cu plecarea lui Bill Richardson, in varsta de 61 de ani, cabinetul Obama pierde una dintre cele mai importante personalitati politice de origine hispanica din Statele Unite. Fost ambasador la ONU si fost secretar pentru energie in timpul administratiei lui Bill Clint, Richardson a fost pentru o scurta perioda de timp candidat la investitura democrata pentru alegerile prezidentiale din noiembrie 2008. Dupa alegerea lui Obama, numele sau a fost vehiculat si pentru postul de secretar de stat, functie care va fi ocupata insa de Hillary Clinton.

Ancheta vizand administratia din New Mexico risca sa complice mult confirmarea de catre Senat a lui Richardson la conducerea Departamentului pentru Comert.”

(sursa 9am)

OK – mai catolici dect Papa! sau…sufla si in iaurt, dupa ce…. sunt valabile ambele ipoteze, dar la americani, la varf, acolo sus de tot, la Capitoliu, la Casa Alba….  greu, foarte greu se trec cu vederea, se uita sau se iarta derapajele nedemocratice sau…. in afara… spiritului legii ( ca de “litera” – e de la sine inteles….)

dar ce voiam eu sa spun de fapt – daca nu ma lauda nimeni – e ca AM FOST ACOLO!

Si la “casa” lui Bill Richardson si la viitoarea casa a lui Barracutz….voila de vedeti!

Comentariile sunt inchise.