Povestea din spatele fiecarei nuante de vopsea

vopsea de par profesionalaDesi in zilele noastre culorile pe care le alegem pentru a ne metamorfoza podoaba capilara nu mai sunt doar rosul, negrul sau blondul, totusi acestea nunt nuantele reprezentative pentru publicul feminin de pe tot globul pamantesc, fiecare purtand o paleta bogata de semnificatii in spatele sau.

Eternul brunet, sau satenul reinventat

Ce-i drept, acestea sunt cele mai prolifice nuante de pigment pe care le remarcam in lume, fie ca vorbim despre o culoare 100% naturala sau despre una dintre acele vopseluri profesionale, intense si stralucitoare. Asadar, suntem inconjurati de numeroase gradatii de saten si brunet, de suvite mate, cu diferite concentratii si reflexii.

Cea mai cunoscuta figura feminina care a ramas intiparita in mintea publicului general pentru a sa culoare ravisanta a parului a fost Audrey Hepburn, ea reflectand imaginea brunetei elegante, rafinate si sofisticate. Nu-i de mirare faptul ca doar femeile puternice aleg o asemenea vopsea de par. De asemenea, in urma cu multe decenii brunetele erau considerate femeile fatale din cinematografie, ulterior acest rol fiind imprumutat blondelor sau roscatelor.

Roscatul aprins

O culoare pe care este dificil sa o regasim in versiunea sa naturala, ea fiind determinata de o concentratie ridicata de pheomelanina, piment suficient de rar. Asadar, exceptand peisajul divin al Scotiei, unde roscovanele naturale par a fi la putere, restul regiunilor sunt caracterizate de procente descurajante, de circa 0, 3 – 0, 5 % din populatia tarilor europene. Asociat de-a lungul timpului cu personalitatile efervescente, increzatoare in propriile forte, dar si pasionale, rosul reprezinta o culoare de par ce nu poate fi purtata de orice femeie.

Blondul ravisant

In aceeasi nota cu parul roscat, blondul natural este destul de dificil de identificat, mai simplu fiind in tarile nordice unde cositele blonde par a guverna peisajul. Chiar si in istoria umanitatii, primele dovezi ale parului blond nu au avut loc inainte de anul 2000 inainte de Hristos, intr-un context controversat, respectiv la mumiile descoperite in peisajul Chinei indepartate.

Asa cum bine stiti, parul blond este mult mai popular in randul copilasilor cu varste fragede, insa explicatia are legatura in mod direct cu pigmentul care isi sporeste intensitatea si densitatea o data cu trecerea anilor. Asadar, daca la o varsta frageda micutul are parul blond, asta nu inseamna ca asa va ramane.

Desi circula o sumedenie de mituri raportate la femeile cu parul blond, majoritatea sunt doar speculatii, ele nefiind de-a lungul timpului dovedite stiintific. Singurul adevar este acela ca blondul ramane o culoare seducatoare, dupa care tanjesc atat reprezentantele publicului feminin, cat si barbatii.

 

Comentariile sunt inchise.