Portretul barbatului pretentios

In linii generale, omul Berbec va prefera o munca care sa-i poata permite sa exercite o autoritate personala, caci lui ii place sa invinga dificultatile si provoaca in mod voluntar opozitia. Un asemenea tip este intotdeauna plin de speranta, putin conteaza unde-l poarta viata si acest fericit talent ce-l are de a uita esecul, poate sa-i fortifice rezistenta, rabdarea in starea de tensiune.

Dragostea si prietenia ocupa un larg spatiu in viata sa afectiva si nimeni nu este mai calduros si mai deschis, sincer in exprimarea afectiunii sale. Dar aceste tendinte sunt de natura a-i aduce dusmani, caci regrete fara sfarsit vor urma dupa angajamente necugetate si casatorii imprudente.

Se poate ca Domnul Berbec sa-si consacre timpul pana la 40 de ani pentru a se ocupa de sine insusi, de reusita sa si in mod ideal el nu va trebui sa faca un angajament amoros definitiv inainte de varsta matura.

Din nefericire, natura sa impulsiva i-o va permite rareori si atunci cand se cauta inca pe sine. Poate face experienta unor legaturi, chiar casatorii numeroase. Daca a se indragosti este periculos pentru el, a pierde o dragoste este inca mai dramatic, caci loialitatea si tenacitatea nu figureaza printre virtutile acestui semn, iar dorinta de a-si schimba mediul sau prieteniile ii este adesea foarte dificil de stapanit. El recurge la o separare sau divort in situatii ce nu ar fi considerate ca insuportabile de alte persoane nascute sub semne mai adaptabile sau mai rabdatoare.

In plus, maniera lui de a se da drept vedeta in toate nu favorizeaza durata relatiilor sale. El nu va putea face o unire maritala fericita decat cu conditia sa invete sa faca concesii. De regula, acest subiect este seducator dar cam distant sau dificil de contactat si putin inclinat sa urmeze sfaturile altora. I-ar fi posibil Domnului Berbec sa evite numeroase probleme neplacute daca el n-ar fi prea inflacarat, pasionat si egoist.

Comentariile sunt inchise.