Politica?

Vorbim atat de des despre politica, dar adevarul este ca noi nu stim face politica si nici marii nostri conducatori nu stiu. Insa, spre deosebire de noi care trebuie sa recunoastem ca nu stim face politica din lipsa de “timp” sau mai bine spus din lipsa de interes real asupra acestei probleme, domnii parlamentari, deputati, care sunt platiti si astfel angajati in acest domeniu nu au nici cunostintele si nici interesul pentru politica. Culmea este ca noi ii angajam la stat. Ii alegem fara sa tinem cont de niste criterii simple. Suntem mult mai blanzi cu ei decat ar fi niste angajatori cu noi. Se presupune ca pentru a castiga bine trebuie sa fie si bine pregatit profesional. Ei bine, pentru conducerea tarii noastre astea sunt niste utopii.

Cati dintre voi stiu ce inseamna o doctrina liberala, democrata, sociala, etc.? Si ganditi-va ca suntem oameni cu studii superioare, joburi ok si deci cu pretentii.

Maxima smecherie a conducerii actuale o reprezinta manipularea maselor. Ati spune ca nu este nimic nou, dar cel mai fain este cum ne manipuleaza pe cei ca mine, de clasa medie. Astfel ca noi, tineri cu ceva minte si aptitudini ne dorim satisfacerea unor nevoi simple: un concediu decent intr-o tara frumoasa, cu servicii normale, un apartament mai mic sau mai mare (dupa buget), o masinuta cu care sa ne proptim in trafic, etc. Astea nu pot fi obtinute decat cu bani, iar noi avem posibilitatea de a castiga bani. Posibilitate exista, disponibilitate de a sta peste program, de a lucra putin si in week-end si de a termina raportarile acasa exista, asa ca muncim mult ca sa obtinem ceva venituri. Totul pare logic si ok. Da-i omului o sansa sa faca ceva mai mult si el face! Da-i posibilitatea sa se inhame la un credit serios si el o face! Dupa aceea trebuie sa munceasca si mai mult ca sa poata sa plateasca! Acum, cine naiba mai are timp si chef sa analizeze miscarile politice care au loc, sa aprofundeze doctrine, platforme electorale, si mai ales cine mai are rabdare sa-i asculte cum mint? Are timp si rabdare omul simplu care sta cu ochii zgaiti in televizor la tot ce apare pe ecran, care citeste Libertatea si e multumit! Partea proasta este ca acesti oameni ii si cred. Asa ca tinerii inflacarati nu se mai duc la vot pentru ca le e scarba sau pentru ca tocmai si-au programat o relaxare in week-end la munte (ca tot e 1 decembrie luni si se leaga).

Va inteleg sila pentru clasa politica romaneasca, pentru candidati si furaciunile lor, dar nu putem, nu trebuie sa lasam sa se voteze cu Zmarandescu, Adrian Minune si mai stiu eu cine!!
Asa ca dragii mei, haideti sa ne ridicam la nivelul pretentiilor noastre, sa nu fim haotici si sa nu ne votam unii pe altii pe net!

Comentariile sunt inchise.