Politica ideilor, ideile politicii…

V-am mai spus ca imi place de doamna Saftoiu? daca da, o sa o repet, daca nu, o spun acum!

Arata deosebit – decent, perfect potrivit pentru o femeie-om politic (adica Om politic, ati inteles, iar  nu politician…) – de la coafura la imbracaminte si bijuteriile discrete, de la mesajul transmis, la voce si argumentare….

Pe mine personal m-a convins ca, intr-adevar,  stie ce spune, ca gandeste singura frazele pe care le spune. Ceea ce este rar, tot mai rar, in politica feminina romaneasca!

E, si pentru ca laudatorii mei au plecat, cu invoire,  sa bea un suc, am sa spun singura, ca imi regasesc multe dintre proprile mele idei in vorbele doamnei, cum ar fi:

– focusarea politicii romanesti pe persoane si nu pe idei.

– lipsa de programe de lunga durata, nationale, in domeniul educatiei si l ”popularizarii”         culturii,  al diseminarii informatiei in randul cetatenilor, mai ales a locuitorilor de la sate, comune sau orasele mici.

– lipsa de alternative reale pentru tineri si a modelelor de viata de urmat, sau, pe exprimare negativa –  raspandirea anti-modelelor de succes: prezenta in cluburi de noapte ca o garantie a succesului imediat, “gasirea” unui barbat cu bani – devenit scop de viata  pentru multe dintre tinerele fete, “intrarea” in politica, vazuta ca o cale usoara pentru atingerea unui statut social si material mult superior …unui cercetator, profesor sau..inginer…

***

lucru care ma face sa ma “intorc” la topul celor 49 prezente feminine din politica romaneasca…l-ati “citit”? (sau v-ati uitat numai la poze?)  pe mine personal m-a ….uimit, ca sa fiu sincera…

1. in primul rand,  apar niste nume total nesemnificative, ale unor tinere consiliere judetene (inca ar mai fi ceva..) dar si secretare de primarie (!) sau lidere ale unor organizatii de tineret locale…cum or influenta ele politica?

2. cu unele dintre participante”, cei care au intocmit topul, sunt foarte amabili si “iertatori”, iar cu altele…sunt foarte acizi si “critici” -iar aici ma gandesc, si nu o sa fac un secret din asta, la Anca Alexandrescu – cu siguranta ca este intentionata aceasta “aciditate” fata de ea si blogul ei, dar cine stie, stie iar cine nu, inseamna ca nu conteaza!

***

si pentru ca m-a “prins” tema asta cu femei de top, am gasit, intr-un ziar on-line din Vrancea (Ziarul de Vrancea”), o campanie de promovare a femeilor de succes din judet!

chair va invit sa cititi povestile lor de viata si, mai ales, de succes – ele chiar infuenteaza vietile celor din jur, ele “fac” cu adevarat politica – concep, aplica, idei de politica economica, sociala, educationala…de viata, intr-un cuvant!

Sa vorbim despre ministerul de interne? nuuuu….ca suntem “monitorizati” si “inregistrati” si daca se va considera ca am spus ceva…ce nu trebuia??? deci nu o sa vorbim de ei….

Si oricum, nici nu imi face nici o “placere” – atat de multe interese, atat de multa dorinta, devenita obsesie, de putere din partea unora, care in cursa nebuneasca, contra-cronometru, catre noiembrie, distrug si calca in picioare oameni, structuri, partide, lege, Constitutie!

Sa vorbim despre…nuuu, ca nu se stie nici acolo, mai stii pe cine supar….

Si eu nu vreau sa supar pe nimeni, ca eu sunt draguta si amabila si cedez locul in autobuz celor mai in varsta si ajut persoanele in nevoie sa se ridice de pe jos, daca aluneca, mai ales iarna si las sa mi se i-a inainte la o coada, daca asta il face pe resepctivul sa se creada mai istet sau mai smecher – intotdeauna se va gasi altul, mai “smecher” decat el, cre sa ii “plateasca” cu aceeasi “moneda” –

Nici nu stiti ce poate aduce ziua urmatoare, sau luna urmatoare, sau luna…martie sa spunem…Speranta moare ultima! eu, inca, mai cred ca se 

Comentariile sunt inchise.