Pe baza caror considerente trebuie sa va alegeti avocatul?

cabinet de avocatura sector 6De cele mai multe ori, ratiunea care ne indeamna in procesul de alegere nu este una potrivita, avand in vedere faptul ca ne punem in joc drepturile, diversele proprietati, bunurile materiale sau mosternirile, precum si custodia copilasilor sau chiar dreptul la libertate. Pornind de la aceasta premisa, ideal ar fi sa nu cautam avocatul care solicita cel mai mic pret, ci o persoana care intr-adevar ne inspira incredere si care, mai presus de toate, crede in ceea ce ii marturisim. Asadar, sa parcurgem impreuna regulile actuale de selectare a avocatului potrivit, in lista ce urmeaza sperand ca am inclus toate datele care va par „necunoscute” intr-o astfel de ecuatie.

Avocatul care se respecta si isi respecta clientul detine o cunostinte exacte in privinta onorariului pe care il merita, in functie de ceea ce are de facut in respectivul caz. Bineinteles, acest lucru nu trebuie folosit pentru bunastarea propriei persoane, ceea ce inseamna ca il veti alege pe acela care nu este nici cel mai scump, dar nici cel mai ieftin.

Mediul in care va purtati conversatiile este foarte important. Acesta nu trebuie sa fie un restaurant ori un bar oarecare, nici incinta tribunalului. Avocatul trebuie sa iti puna la dispozitie un sediu amenajat intr-o maniera profesionala, respectiv un cabinet de avocatura – locul in care detine toate cele trebuincioase pentru a-si desfasura corespunzator activitatea. Un calculator sau un laptop, o imprimanta, instrumentele de scris, facturierul si toate stampilele necesare trebuie sa ii fie la indemana, asta pentru a-i putea recomanda serviciile pe mai departe.

Nu cautati doar persoane de varsta a treia. Fara a se dori a fi discriminare pe baza varstei, avocatul cel mai potrivit este acela care are o varsta cuprinsa intre 30, respectiv 55 de ani. Inainte de pragul de 30 de ani el poate fi clasat in categoria avocatilor fara experienta, iar dupa 55 de ani el isi poate pierde veleitatile in domeniul in care activeaza de ani de zile, de vina fiind organismul care oboseste mai repede, care nu mai manifesta acelasi exces de zel in timpul unei discutii combative, dar si faptul ca nu mai poate fi stimulat profesional de foarte multe aspecte.

Transparenta avocatului este vitala, iar din aceasta cauza nu vei alege persoana care se poarta cu tine cu manusi, ci pe aceea care iti comunica sincer faptul ca nu ai o alta cale de mijloc decat sa mergi la proces, ori care iti aduce la cunostinta momentele in care comportamentul tau in mediul juridic lasa de dorit, afectandu-te in fata celorlalti. Avocatul ajuns la maturitate este acela care iti ofera sprijinul sau in momentele cheie, nu doar prezenta sa pasiva. In plus, cu siguranta vei aprecia un om care va fi gata sa iti raspunda, de fiecare data, la toate intrebarile. Chit ca trebuie sa isi ajusteze vocabularul astfel incat sa poti intelege si tu ceva.

Comentariile sunt inchise.