Pantofii stiletto – arma sociala

Tocurile sunt cele care cauzeaza cele mai multe operatii. Din dorinta de a se simti confortabil atunci cand poarta pantofi stiletto, femeile din America au inceput sa-si injecteze botox in picioare. In fiecare an, sunt produse mii de perechi noi de pantofi, care sunt pe placul femeilor.

Efortul pe care femeia il depune atunci cand merge pe tocuri este de la sine inteles. Pana si barbatii si-au dat seama cat efort depunem noi pentru a ne mentine la acele inaltimi. Ca este un eveniment special sau o simpla zi de munca, purtarea tocului stiletto ne face sa parem mult mai elegante si mai rafinate. De aceea ne este foarte greu sa renuntam la perechea noastra preferata de pantofi stiletto.

De ce poarta femeile pantofi stiletto?
Pentru ca acestia au capacitatea de a le alungi piciorul si de a le subtia glezna. Inaltimea tocului le ofera posibilitatea de a aborda niste miscari mult mai feminine si mai gratioase si de a se prezenta perfect in orice tinuta.

Principalul avantaj al acestui tip de pantofi este acela ca poate fi combinat cu orice fel de outfit. Astfel, chiar daca mergi la birou, la o intalnire de afaceri sau la un eveniment intr-un club privat din Bucuresti, vei face senzatie cu perechea de pantofi stiletto.

Eleganta este oferita nu numai de tocul inalt, ci si de varful ascutit. Creatorii de pantofi din intreaga lume au identificat potentialul imens al acestui produs si tocmai de aceea au incercat sa il exploateze la maxim.

Astazi, gasim pantofi stiletto colorati in toate culorile posibile, cu imprimeuri, broderii si aplicatii metalice, cu catarame, fermoare si strasuri in toate nuantele. De asemenea, specialistii s-au jucat putin si cu varful pantofului. Acesta s-a transformat treptat, astfel ca astazi gasim la magazin si exemplare cu varful rotunjit sau batatorit.

Pantofii stiletto clasici raman insa preferatii doamnelor si domnisoarelor carora le place sa iasa in evidenta pentru ca sunt o pata de culoare in orice tinuta si sunt acel declansator al feminitatii naturale. Ia o femeie imbracata in mod normal, urc-o pe o pereche de pantofi stiletto si vei vedea cum incepe sa straluceasca. Oricat de banala este imbracamintea pe care o porti, combinata cu acest articol de incaltaminte, nu are cum sa nu inceapa sa straluceasca.

Pantofii stiletto si societatea

Acest articol de incaltaminte reprezinta din punct de vedere social arma cea mai letala a unei femei. In calitate de evidentiator al statutului social, pantofii nu sunt indreptati impotriva barbatilor, ci impotriva ator femei. Subliniaza caracterul de rivalitate dintre doua exemplare apartinand aceluiasi sex.

Tocmai pentru ca femeile cunosc brandurile si sunt capabile sa faca diferenta dintre un produs de inalta calitate si unul de slaba calitate, purtarea pantofilor stiletto este o modalitate prin care femeia incearca sa isi atribuie si sa isi mentina un anumit statut in fata rivalei sale.

Batalia dintre sexe se da simbolic prin intermediul inaltimii pantofilor, a formei calapodului, a varfului, culorii, aplicatiilor si imprimeurilor.

Comentariile sunt inchise.