Orice este posibil in spitalele romanesti!

Daca ma gandesc la un alt exemplu, foarte foarte recent, in care doctorii de la Spitalul Municipal i-au gresit grupa de sange unei colege (care se afla intre viata si moarte, avand leucemie!) si i-au facut transfuzii cu sange din alta grupa – pana intr-un tarziu cand neintelegand de ce nu reactioneaza pozitiv la tratament, au refacut analizele….apoi i-au crescut leucocitele prea mult (pregatire inainte de operatie) pentru ca mai apoi sa i le scada prea mult (nu au stiut cand si unde sa se opreasca! sau poate era noapte si ii era somn asistentei sa se trezeasca si sa scoata acul….)

Cata a mea a fost operata de apendicita – dupa operatie, a racit, pentru ca au tinut ferestrele deschise in salon – a facut temperatura 40! – niciodata acasa nu a facut vreodata, asa ceva! – EU m-am dus sa spun acest lucru asistentelor, care de sila, de mila mi-au dat un termometru, apoi cand l-am adus inapoi (nu a venit nici una cu mine!!!) mi-au dat ….un paracetamol! Dar si asta, cu mare grija, trecut in caietel, sa se stie! La spitalul Gr. Alexandrescu!

Mi-a adus sotul meu de acasa, in noaptea respectiva, toata trusa medicala, termometru, medicamente antifebrile, cred ca mai avea nitel si lua toata farmacia! In spital! Am tratat-o eu, pana cand a venit medicul a doua zi la pranz, la vizita, si i-a prescris antibiotice, din 6 in 6 ore! si aici au gresit asistentele, care au venit dupa 4 ore, apoi tura urmatoare a venit dupa 8 ore, incercand sa ma pacaleasca ca “asa a zis doctorul: dupa 8 ore!”

Sa va mai spun ca mi-am dus singura, in brate, copilul, de jos, din sala de reanimare (in care a (am) stat o noapte, dupa operatie si in care a racit!) pana la etajul 2 , in brate si NIMENI nu m-a ajutat!!! ca “sa mearga singura!” – era mica (avea 8 ani!) si ii era ingrozitor de frica! am luat-o in brate si am dus-o, incet, pe niste scari mici si incolacite, de ciment, doua etaje (dupa ce dadusem, la fiecare, cate ceva..atentii, ca de’, asa se “poarta” in spitalele romanesti!!!) n-are avea nici un rost, pentru ca stim cu totii acest lucru!

Comentariile sunt inchise.