O prajitura atipica

Pentru a reveni la prăjitura europeană, putem afirma cu mândrie nedisimulată, că aici, la patiseria UE am fost declaraţi admişi.

Şi noi şi Bulgarii am figurat în meniul complet European cu 27 de prăjiturele si plăcinte. La plăcinte înainte…dragi români!

Vă spun de la început că nu am fost de faţă şi povestitorii mei (informatorii, v-ati dat seama!) nu au stiut să îmi spună ce a etalat România cu această ocazie, însă francezi au adus clasicele madelene, ciprioţii – baclavale (oare grecii ce au mai făcut?) iar danezii au adus patiserie daneză (de parcă a auzit cineva de ea!) Lituanienii – sakotis – ceva care semăna cu un arici, iar maltezii au dat drept prăjitură tradiţională un fel de sandwich foarte bine prăjit înmuiat în vin roşu, căruia îi spuneau, fiţi atenţi, “imqaret”…Deja imaginatia începe să acopere orice urmă de inteligenţă…
In continuarea tocăniţei de prăjiturele europene, polonezii se plângeau de lipsa W-zetki, ceva care semăna cu tiramisu, dar le era specific lor, si care acum nu se mai găseşte pe nicăieri. In Polonia. Si, ca la orice petrecere, în final se ajunge şi la bancuri, toţi cei prezenţi s-au plans de lipsa bancurilor despre Uniunea Europeană.

Dar de aici începe o altă poveste… !

Comentariile sunt inchise.