Nu aveti steag?

Am ajuns greu la Breaza….pe centura Ploiestiului am stat o ora. Si cand spun am stat, inseamna am stat, cu motorul oprit, cu rotile oprite, cu geamurile si radio deschise. Sa va spun ca era smecheri care ne depaseau ..pe dreapta, intre noi, pietris si santul suficient de adanc care margineste soseaua? Da, evident ca stiti asta, mai ales daca sunteti soferi si folositi masina prin Bucuresti: e plin de astfel de smecheri, ca de dude! (u stiu de unde este expresia asta cu dudele, dar imi place!)

Se facea tot mai tarziu, sotul si soferul nostru totodata nu avea tigari (alti soferi ieseau langa masini si fumau sa isi mai alunge plictiseala!) ceea ce ii producea o enorma iritare personala… iar intr-un final a inceput sa ploua. O ploaie deasa, in rafale, ca in poeziile lui Bacovia. Daca la plecarea din Bucuresti isi mai dorea un oarecare efort de a face un gratar, ploaia i-a alungat orice urma de speranta ca ar mai putea fi posibil. Acum isi dorea numai sa ajungem la timp pentru…meci!

Marele MECI! Depozite de bere, vin, apa, seminte. Nu de “floare”, numai de dovleac, “alea sunt mai bune”! (nu ma pricep nici la seminte pentru ca nu stiu sa le desfac si ma enerveaza sa le deschid cu mana si cu unghiile…)

Am ajuns la timp, si-a luat de la magaziul de la coltul strazii si tigari, s-a reunit cu tata, si-au aranjat fotoliile, masuta, televizorul…si…mare problema: au descoperit ca nu au steag! “Cum nu ai luat steag? NU, de unde? de la orice benzinarie!”

Comentariile sunt inchise.