Nati Meir injura Romania

Dupa ce a stat bine-mersi in Parlament pe banii statului roman, israelianul Nati Meir si-a anuntat duminica demisia. Noi am privit gestul cu placere. Este un castig pentru puterea legislativa.

Dupa anuntarea demisiei, Nati Meir vorbeste cu publicatia electronica Ynet, careia ii spune ca „In Romania va fi din ce in ce mai greu pentru evrei. Timpurile in care evreii puteau face bani aici au trecut, m-as gandi de doua ori inainte sa mai traiesc acolo”.

Ok, si-acum, cele grele:

„Acum este un val de anti-semitism aici. Am trait in Romania in ultimii 13 ani si in fiecare an e tot mai rau. Vazand situatia asta, eu ca parlamentar, si vazand ca nu am dreptul sa-i raspund, am decis sa fac ceva. Partidul Nationalist danseaza pe sange de evrei si nimeni nu se ridica sa spuna ca e ilegal. Daca n-as fi facut acest pas, unde am fi ajuns?”

Domnul Meir este specialist si „pe partea economica”:

„Multe companii israeliene care vin in Romania trebuie sa inteleaga ca aici e o problema de anti-semitism. Ganditi-va bine daca vreti sa veniti in Romania”.

Intr-adevar, ulterior, Meir a dat si un fel de „cheie” pentru comportamentul sau: din cauza anti-semitismului, el si familia se gandesc serios sa se intoarca in Israel. Aici, potrivit presei, Nati Meir a locuit 30 de luni intr-un penitenciar.

smart clue: stiam noi ca stia el ca trebuie sa imbunatateasca conditiile de viata in puscarii. dar va avea statul roman cojones sa-l bage acolo?

Comentariile sunt inchise.