Motivul pentru care nu puteți avea ambele variante la dispoziție

Știi cum spune vechea zicală: „Nu poți să-ți pui și tortul și să-l mănânci și pe tot”. Atât de adevărat, dar totuși atât de mulți oameni încă încearcă să o facă în multe domenii ale vieții.

Pur și simplu nu este posibil.
Permiteți-mi să împărtășesc câteva exemple despre ce vreau să spun:

În relații:

Nu poți pretinde că iubești pe cineva dar să nu îi respecți în același timp. De asemenea, să nu-i tratezi în mod necuviincios, să le spui lucruri care să-i tulbure sau să le rănească inima.

Nu poți spune că îți pasă de cineva, dar să le arăți rareori un adevărat interes față de ei sau să le dai timp să verifici bunăstarea lor – făcând asta doar când vrei ceva.

 În viață:

Nu puteți spune în mod constant că doriți să atingeți un anumit scop, dar nu faceți absolut nimic (sau minimul absolut) pentru a obține acel ceva.

Nu puteți pretinde că voi credeți în voi înșivă și în abilitățile voastre – sau chiar spuneți că aveți încredere de sine și o înaltă stima de sine – dacă vă este prea frică să vă dovediți asta.

Nu puteți dori fructul muncii grele, și totuși să vă plângeți sau să încercați să evitați munca grea.

În general:

Nu vă puteți aștepta ca oamenii să vă fie alături atunci când aveți nevoie, mai ales când se știe că întoarceți spatele și vă faceți că nu auziți atunci când și aceștia, la rândul lor, au nevoie de ajutor.

Și…

Cu siguranță nu vă puteți aștepta la sprijin atunci când nu depuneți eforturi pentru a-i sprijini pe ceilalți.

Dragostea, credința, relațiile, realizarea și succesul necesită nu numai foarte multă muncă, ci și sinceritate și seriozitate alături de dedicație și angajament – până la punctul în care este aproape uimitor față de alții de ce faci acele lucruri. Nu există altă cale în jurul ei.

Continuați și încercați să aveți ambele căi, dacă doriți, și urmăriți cât de departe ajungeți!

Este ușor să dorești beneficiile lucrurilor din viață (relații, carieră, obiective realizate etc.). Partea grea vine odată cu îmbrățișarea și funcționarea pe deplin în responsabilitățile acestor lucruri. Acesta este un lucru pentru care foarte puțini oameni sunt pregătiți.

Când încerci să obții ceva în ambele feluri, atunci te vei răni doar pe tine însuți – și uneori chiar îi vei aduna și pe alții în proces.

De ce spun asta?
Trebuie să existe o dorință autentică și deplină de a fi mai bun în fiecare zonă a vieții. Acest tip de dorință necesită acțiune: dacă acțiunea este un cuvânt, un plan sau o mișcare; sau dacă este pur și simplu o tăcere, rămânând rezervat sau în unele cazuri, plecând mai departe. Sacrificiile făcute pentru a alege o singură cale a caracterului și a unui singur destin astăzi vor duce, într-adevăr, la acele minunate beneficii dorite în viitor. Dar numai o persoană poate face aceste alegeri – și acea persoană ești tu.

Comentariile sunt inchise.