Modificam constitutia?

Am cam “lipsit” cateva zile de pe blog din motive de foarte multa aglomerare de alte treburi cotidiene (serviciu, da, chiar asa!), invatat copil sa chiuleasca de la scoala si am ‘fugit” la Breaza dupa cineva de care ni se facuse tare dor – si cotoiul naibii, e cu ochisorii dupa pisicute si ne-a parasit toata ziua (a venit noaptea, amarat, murdar, infometat…cat sa manance si sa doarma – a doua zi la 7,30 mi-a dat desteptarea prin niste miorlaituri insistente, drept in nas, incat i-am oferit libertatea – dupa ce a mancat mancarica umeda, boabe si un castron de laptic cald!!! doamne, ce-am ajuns, sa ii incalzesc lapte motanului la 7 dimineata!!!)

Deci, dupa un asa chiul prelungit, urmat si de o petrecere la “Casa taraneasca” la Predeal – apropos, foarte frumos acolo, si mancarea buna, si cantaretii (lautarii) decenti, cu mult bun simt, cantece romanesti adevarate!, am chef de munca! munca in folosul natiunii, si anume sa…modific Constitutia! Asa cum vreau eu! Voi ce spuneti?
Vreti sa modificam Constitutia impreuna, si anume in punctele ei esentiale…fara sa stricam nimic din ce este bun si sa indreptam ce ar fi de indreptat ? pentru inceput am cateva propuneri, cum ar fi:
ARTICOLUL 16 – Egalitatea în drepturi
(4) În conditiile aderarii României la Uniunea Europeana, cetatenii Uniunii care îndeplinesc cerintele legii organice au dreptul de a alege si de a fi alesi în autoritatile administratiei publice locale.
ARTICOLUL 38 – Dreptul de a fi ales în Parlamentul European
În conditiile aderarii României la Uniunea Europeana, cetatenii români au dreptul de a alege si de a fi alesi în Parlamentul European.

Eu, personal, as mai “umbla’ si la art. 71 – Incompatibilitati….
(1) Nimeni nu poate fi, în acelasi timp, deputat si senator si membru al Guvernului.
(2) Calitatea de deputat sau de senator sau de membru al Guvernului este incompatibila cu exercitarea oricarei functii publice de autoritate, cu exceptia celei de membru al Guvernului.
(3) Alte incompatibilitati se stabilesc prin lege organica.

Comentariile sunt inchise.