Misoginii castiga mai bine

Barbatii porci au mai mult noroc?
Un studiu serios, publicat de Journal of Applied Psychology, arata cu date ca barbatii traditionalisti, care cred ca locul femeii e mai degraba acasa decat la serviciu, castiga mult mai bine decat cei cu pareri mai moderne.

In medie, e vorba de 8500$ pe an.

Studiul, condus de Universitatea din Florida, a avut un panel mare, de 12.686 de persoane de ambele sexe. Ele au fost intervievate intai in 1979, pe cand aveau varste intre 14 si 22 de ani, apoi de trei ori in urmatoarele doua decade si ultima oara in 2005.

Previzibil, au existat mult mai mult pareri traditionaliste in randul barbatilor decat in cel al femeilor, dar, in timp, acestea au scazut si la sexul tare.

Diferenta a ramas insa intre salariile mult mai mari ale celor care nu cred in femeia de cariera si ceilalti.

Dr. Magdalena Zawisza, psiholog la Universitatea din Winchester crede ca una dintre cauze este experienta puterii. Barbatii care au nevoia de-a-si afirma puterea in fata femeii, acasa, vor incerca sa-si exercite puterea si in relatiile de serviciu.

O alta teorie ar fi ca angajatorii tind sa dea salarii mai mari angajatilor ale caror familii nu mai au alte surse de venit, recunoascand ca acestia au o responsabilitate mai mare.

Comentariile sunt inchise.