Maximizarea eficientei aerului conditionat de acasa

Anotimpul de vara este de multe ori sinonim cu functionarea non-stop a aparatelor de aer conditionat. Cand temperaturile semnaleaza canicula, eficienta climatizoarelor poate scadea dramatic, dar exista cativa pasi pe care sa ii urmati pentru a obtine cat mai mult de la aparatul de aer conditionat daikin si pentru a realiza o climatizare eficienta cu economii pe factura de energie electrica.

In primul rand, desi multi oameni seteaza aparatul de aer conditionat sa functioneze sub temperatura de 20 de grade, trebuie sa stiti ca aparatul de aer conditionat raceste cu aceeasi intensitate indiferent de setare. Daca va doriti ca in casa sa fie 22 de grade, setand termostatul la 18 grade de exemplu, nu veti obtine mai repede temperatura de 22 de grade Celsius, timpul va fi acelasi, dar cu siguranta veti consuma mult mai mult curent. Este util sa setati o temperatura cu cel mult 3 grade mai putin decat cea inregistrata in incapere, iar cand aparatul a realizat-o nu il opriti, crezand ca veti economisi energie electrica. In scurta vreme temperatura va creste cu 1 grad Celsius si aparatul va fi nevoit sa lucreze din nou pentru a va oferi temperatura preferata.

Lumina naturala poate reduce costurile de iluminat, dar daca nu folositi o incapere in timpul zilei este mai bine sa pastrati sistemele de control solar inchise pentru a preveni supra-incalzirea casei. Tinand la distanta razele directe ale soarelui, reduceti efortul pe care il depune climatizorul pentru a raci corespunzator o camera, iar pentru a maximiza efectul se recomanda sa strangeti storurile, rulourile sau draperiile in timpul serii pentru a permite caldurii sa iasa din casa.

Cand oamenii spun „nu ma deranjeaza caldura, ci umiditatea” sa stiti ca este perfect adevarat. De cele mai multe ori temperatura este rezonabila, insa prezenta vaporilor va da senzatia de zapuseala. Folosind un aparat de aer conditionat fujitsu cu functie de reducere si control asupra umiditatii veti avea parte de mult mai mult confort cand temperaturile cresc. Astfel, reducand nivelul umiditatii, scade si presiunea din incapere si poate nu va mai fi necesar sa setati termostatul la o temperatura joasa, economisind curent si mentinand o atmosfera confortabila si sanatoasa mult mai usor.

Comentariile sunt inchise.