Locuri din partid

30% din locurile pe lista nu inseamna nici decum 30% din locurile eligibile, iar daca si pentru aceste 30% din locuri se va duce o “lupta” va dati seama de cum si de cine sunt ocupate pozitiile de conducere in partid in acest moment….Sa ne mai gandim la tineri? E deja prea mult…

Avem nevoie de fibra….Oare s-a analizat “fibra” colegilor barbati? De cata fibra au dat ei dovada atat in administratia locala, centrala sau in Parlament? Se cere mai multa fibra femeilor decat barbatilor?Si daca da, de ce? In primul rand de ce se face aceasta deosebire de gen, adica femeile concureaza cu femeile si barbatii cu barbatii? Pentru ca eu personal cred ca avem femei care pot fi mult mai bune administratore de sate si orase si mult mai bune politiciene decat barbatii (cel putin decat cei existenti astazi pe “firmamentul” politicii noastre) dar se tin sau sunt tinute “in spate” de diferite motivatii, obiective sau subiective…sigur ca veti spune ca daca sunt acolo este si datorita lor insele, care nu “se bat” sa iasa in fata…poate da, poate nu.
Din experienta mea empirica asupra vietii pot spune ca in politica romaneasca (nu stiu daca este valabil si in alte parti… asa ca ma refer strict la asta cunoscuta de mine) conteaza mai putin ce stii sau poti, ci mai ales, pe cine stii, al cui esti si cine te sustine…Oricand se poate face un experiment cu ocazia alegerilor intr-o organizatie oarecare. Candideaza X, cunoscut in organizatie, “om de baza” cum se spune, care a inceput de jos, de la lipit afise, a platit cotizatia, a participat la sedinte, la campanii, a muncit, a alergat, s-a zbatut. Are si scoala, este educat, facultati, limbi straine. Si ”cineva”, recunoscut ca mare lider, vine cu Z de mana in acea sedinta a organizatiei si spune ca il propune pe Z pentru postul de lider, pt ca …este necesara o improspatare de sange, trebuie un suflu nou echipei si Z este un baiat/fata bun/buna, este “cunoscuta” bine de liderii de mai sus, face parte din “echipa”, a lucrat/muncit/activat la centru pana acum, dar are o educatie deosebita, etc etc etc…parintii, bunicii au fost oameni de baza ai partidului, inca din ilegalitate…credeti ca vor exista impotriviri? se va ridica cineva sa spuna ceva impotriva? care va fi reactia “organizatiei”??? ce credeti ca va conta: “recomandarea” sefului sau pregatirea persoanei respective? hai sa asteptam listele de candidati si vom vedea, pe viu, “alegerea libera” a organizatiilor….

Comentariile sunt inchise.