Iti dau motive sa cumperi un fierastrau pendular

Dupa o bormasina, fierastraul pendular ar fi urmatoarea unealta de mare putere pe care un gospodar o va cumpara. Aceste unelte sunt extrem de versatile si pot fi folosite de oameni de toate varstele. Sunt multe utilizari practice pe care pendularele le au in repertoriu.

Fierastraul pendular poate taia curbat

Fierastraiele pendulare sunt singurele unelte de mare putere care pot taia eficient in linii curbe. Data fiind aceasta unica proprietate a lor, penduarele devin indispensabile orcarui lucrator.

Fierastraul pendular poate taia mai mult decat lemn

Pendularele pot taia lemnul de diverse grosimi si densitati, dar echipat cu lama corecta se poate extinde pe mai multe categorii de materiale, cum ar fi metalul, fibra de sticla sau chiar caramida. Astfel adaugam un punct in plus versatilitatii uneltei. Schimbarea lamei se face destul de usor. In primul rand se opreste complet alimentarea drujbei, se cauta sectiunea unde lama se ataseaza de pendular si se intoarce butonul sau cadranul in sens invers acelor de ceasornic pentru a desface lama, iar noua lama se monteaza folosind mecanismul invers.

Fierastraului pendular i se poate schimba unghiul de taiere al lamei

Ai putea crede ca ai nevoie de o masa speciala, cu unghi reglabil pe anumite sectiuni pentru a putea taia inclinat o bucata de lemn. De fapt, cea mai mare parte dintre fierastraiele pendulare comercializate in prezent isi pot regla unghiul de taiere pana la 45 de grade. Urmareste pendularele care au un mic maner deasupra bazei sau talpii de taiere.

Fierastraului pendular pot functiona si cu baterii

Pendularele fara cablu sunt visul oricarui mester, deoarece poate sa invarta, rasuceasca si adapteze pozitia uneltei in functie de situatia data, fara a fi incurcat in vruen fel de cablul de alimentare si fara a trebui sa fii intotdeauna concentrat pentru a nu-l taia accidental. Fierastraiele pendulare, pe cat sunt de mici, pe  atat sunt de grele, cel putin peste asteptarile noastre. Totusi, noua generatie de fierastraie pendulare cu acumulator sunt destul de usoare si de subtiri.

Comentariile sunt inchise.