iNokia

Daca cineva se putea pune cu iPhone, lumea ar fi asteptat ca Nokia sa fie compania. Cu fani in intreaga lume, incluzandu-ma pe mine, Nokia a parut un pic aroganta cand nu a vrut sa accepte incontestabilele inovatii ale smart phone-ului de la Apple.

Intr-un final, voila. Nokia 5800 Xpress Music.

Marketat ca un telefon muzical, 5800 are tot ce-i trebuie unui meloman. Difuzoare stereo, jack mic, aplicatii de egalizare avansate, codec-uri pentru majoritatea formatelor audio mari, meniu multimedia simplificat.

Dar Nokia 5800 este mult mai mult decat atat:

– GPS incorporat cu harti instalate Nokia Maps
– touch screen de 3.2 inch, 360 x 640
– camera de 3.2 pixeli, cu lentile Carl Zeiss, cu autofocus
– card microSD de 8G incorporat
– HSDPA si Wi-Fi
– sistem Symbian S60
– TV out
– raspuns tactil al ecranlui
– Bluetooth 2.0

Una dintre marile probleme ale iPhone-ului sau ale HTC-ului este bateria. Nokia se bate cu pumnii-n piept ca depaseste ambele touch-phone-uri. 5 ore talk, 17 zile in stand-by si 35 de ore de muzica, de doua ori mai mult decat poti astepta de la un iPhone.

Dar exista si strambaturi de nas. Cei care l-au avut in mana (recunosc ca nu ma numar printre ei) spun ca touch-screen-ul raspunde mai greu decat cel de la Apple. Zoom-ul browser-ului de net are doar 2 valori iar listele, care la iPhone sau HTC sunt controlate cu degetul pe toata suprafata ecranului sunt, la Nokia, managerizate de un scroll bar lateral.

Nokia 5800 Xpress Music nu va fi o revolutie, gheata fiind deja sparta de Apple. Dar sigur isi va confirma pozitia de lider mondial in telefonie mobila prin raportul calitate-pret imbatabil si prin feeling-ul de Nokia.

Pretul in Europa va fi de 279 de Euro, in Romania il vom avea spre sfarsitul anului.

Comentariile sunt inchise.