Inainte de a candida la o functie importanta

Ti s-a propus sa candidezi din partea partidului in alegerile locale sau generale.

Esti mandru de increderea partidului in tine si in ceea ce poti face.

Esti un adevarat profesionist in meseria aleasa, ti-ai demonstrat atasamentul fata de partid si fata de organizatia locala din care faci parte.

Esti o personalitate pe plan local, oamenii te stimeaza pentru ceea ce esti si pentru ceea ce ai realizat prin munca proprie.

Deci gandul de a candida, singur sau pe o lista de partid iti da tarcoale.

Ai toate datele si cunostintele pentru a-ti asuma aceasta sarcina foarte grea ? Inainte de a porni mai departe raspunde-ti, singur, si sincer, la intrebarile urmatoare: de ce vrei sa candidezi, unde vrei sa candidezi si cand vrei sa candidezi?

La intrebarea « de ce » gandeste-te la un raspuns care sa ii poata convinge pe oamenii din jurul tau, pe cei care nu te cunosc asupra motivatiei tale serioase si fundamentate.

De asemenea, locul unde vei candida este foarte important: daca vei candida in judetul tau natal, in orasul in care locuiesti si traiesti sau in alt judet, in alt oras. Pe « terenul tau » vei avea o alta siguranta, un alt avant ; in locuri « straine » oamenii sunt altii, nu te cunosc, deci campania va fi mult mai dificila si mai « incarcata ».

Momentul acestei candidaturi este la fel de important : sunt alegeri locale sau generale ? Locul pentru care candidezi este unic (ex : Primar) sau vei fi pe o lista de partid (ex : consilier, deputat sau senator), deoarece in functie de aceasta pozitionare, campania va necesita atat eforturi individuale, cat si financiare diferite.

Daca ti-ai raspuns la toate aceste intrebari si ai clar definite datele primare ale actiunii, ai sprijinul organizatiei locale a partidului, si a oamenilor influenti din zona, ai “prospectat” “piata” locala si cunosti problemele, ai consultat statisticile, ai facut cercetari pe teren … Toate aceste detalii vor contribui la alegerea managerului de campanie, construirea echipei de campanie si dezvoltarea mesajului.

Problemele adevarate de abia acum incep!

Comentariile sunt inchise.