In cautarea unui acumulator de laptop ?

Indiferent de locul in care este folosit calculatorul, ne lovim deseori de aceeasi problema – alimentarea cu curent! Ce putem sa facem pentru a nu fi atat de afectati cand cade energia electrica, cand apar fluctuatii de curent, pentru a ne proteja atat datele salvate pe hard-disk dar mai ales sarcinile pentru serviciu sau chiar afacerea? Daca ceea ce folosim este un calculator personal, acasa sau la birou, un UPS este solutie perfecta – acesta va pastra calculatorul in stare de functionare cel putin inca 20 de minute.

Insa daca ceea ce folosim sunt solutiile portabile, problema devine mai complicata – se intampla deseori ca bateria laptop-ului sa ni se descarce in mod surprinzator mai repede decat a estimat sistemul de operare. Alteori, nu reusim sa gasim o priza, suntem blocati undeva si trebuie sa trimitem un email urgent sau sa verificam niste date salvate pe calculator. De ce sa depindem atat de mult de curentul electric, ca sursa clasica de alimentare, mai ales daca detinem un laptop, va intrebati.

Pentru aceste ultime probleme, solutia nu e chiar atat de dificila sau frustranta precum pare. Daca de exemplu avem un laptop de mai mult timp, iar bateria e foarte uzata (datorita ciclurilor de reincarcare repetate, in numar mare) – este foarte probabil ca sistemul de operare sa supraevalueze puterea ei – bateria in schimb sa nu tina nici 20 de minute, chiar si atunci cand am incarcat-o complet. Atunci este absolut necesar sa o inlocuim cu una noua – nu cu una second-hand sau reconditionata (acestea din urma sunt tot baterii vechi, care nu au garantia durabilitatii sau a unei autonomii satisfacatoare).

In a doua situatie in care ne putem gasi, mai ales daca suntem foarte des in calatorii, este ca pur si simplu sa ne mai fie comod sa folosim laptopul doar pe baterie(acesta poate fi relativ nou iar durata de functionare a bateriei sa fie cea standard)  – astfel, solutia este o noua achizitie – un acumulator laptop suplimentar, cel putin la aceeasi capacitate ca si cel original. Totusi multi dintre noi vom dori o autonomie mai mare de la aceasta a doua baterie – astfel ca vom opta pentru o baterie mai performanta, cu mai multe celule – de obicei ni se vor recomanda noile baterii Li-Ion, care sunt compatibile chiar si cu modelele mai vechi de laptop-uri si netbook-uri. Spre exemplu, obaterie laptop hp noua, Li-Ion, este compatibila cu 3 serii de laptopuri HP – asigurand o putere de peste 4600 mAh.

Pentru toate aceste situatii, fie ca doriti o baterie suplimentara, de capacitate mai mare, fie un acumulator laptop care sa il inlocuiasca pe cel defect sau uzat, magazinele online livreaza pe piata romaneasca sute de produse compatibile. Pe site veti gasi in plus si un Identificator de baterii – care va fi foarte util in a descoperi exact care model de baterie se potriveste aparatului dumneavoastra !

Comentariile sunt inchise.