In avans – metode naturale de vopsire a oului

Dat fiind ca Pastele este cea mai importanta sarbatoare a anului, credinciosii in Saptamana Mare isi pregatesc sufletul pentru aceasta sarbatoare importanta. Fara indoiala in fiecare familie se pastreaza traditia vopsirii oualor.

Ouale rosii nu lipsesc de pe nici o masa festiva. Pe langa simbolistica pe care o are, are de asemenea si un rol important in decorarea mesei. De Paste, oualele nu se vopsesc doar in rosu, ci si in alte culori, cele mai frecvente dintre ele fiind galben, portocaliu, verde si albastru. Pentru a decora masa festiva cu oua vopsite, cu siguranta veti avea mai mult succes, daca apelati la mai multe culori. Fiecare nuanta a oului de Paste are anumite simboluri si nu doar cea rosie, care simbolizeaza sangele si bucuria de viata. Simbolul oualor galbene este lumina, a oualor verzi sunt prospetimea si reinnoirea naturii, iar al oualor albastrii sunt increderea si rabdarea.

Cum se vopsesc ouale?

In zilele noastre majoritatea persoanelor aleg sa vopseasca oualele cu vopsea din comert, care asigura o munca rapida si fara mult efort. Persoanele care adora mai mult metodele naturale, pot opta pentru diferite plante, ca sa vopseasca ouale. Pentru oua rosii puteti sa folositi coaja de ceapa rosie ori sfecla, pentru oua portocalii, morcovi ori coaja de ceapa alba, pentru oua galbene, coaja de lamaie si de portocale, pentru oua verzi, urzici si frunze verzi, iar pentru oua albastre, frunza de varza rosie. In fiecare an, vopsirea oului este un bun prilej pentru ca familia sa petreaca timpul impreuna. Chiar si in ziua de astazi, pe langa copii si adultii se bucura enorm de mult pentru vopsirea si pentru decorarea oualelor.

Comentariile sunt inchise.