I’m a Mac and I’m a PC

Mă întâlnesc acum ceva timp cu un fost coleg de prin facultate pe care nu l-am mai văzut de la cursul festiv cred şi după ce împărtăşim câteva impresii despre ultimii ani din viaţă şi depre schimbările care ne-au afectat îmi istoriseşte cum a făcut el pentru prima dată cunoştinţă cu un Machintosh. Faza este prea tare ca să nu o postez aici.

Aşadar fiind el pasionat de tehnologie şi dealtfet de tot ce e nou pe piaţa IT, auzise că în Sebeş există de ceva ani buni un magazin de profil ce comercializează sisteme Apple. Nu văzuse până atunci niciodată un Mac decât la Tv şi pe Net aşa că într-o după masă se decide să dea o fugă până la Sebeş pentru a vedea pe viu un sistem iMac. Se urcă în maşină şi în 20 de minute era în magazinul cu pricina. Ajunge la raftul cu iMac şi după ce-l studiază câteva minute îi spune vânzătorului primele sale impresii după care între cei doi decurge urmăroul dialog:

Curiosul: – Da foarte interesant iMac ăsta, îmi place designul, da’ banda asta de sub monitor mi se pare prea lată.

Vânzătorul: – Păi ştii, defapt banda aceea lată este unitatea de procesare, unitatea centrală pe care o ştii tu de la PC-uri. Acolo în banda aia este calculatorul cu tot ce are el; procesor, harddisk, memorie, e.t.c.

Curiosul cam ruşinat: – Păi foarte tare frate! În spate văd nişte porturi USB, deci bănuiesc că ai tot ce veri aici, doar să mai pui o pereche de boxe pe USB şi ai şi sunet.

Vânzătorul arătând înspre difuzoarele din monitor: – Nu mai e nevoie de boxe, există difuzoare încorporate.

Curiosul vrând să arate că totuşi se pricepe şi el la ceva: – Aha dar tot îţi trebuie o unitate optică pe USB ca să poţi citi-scrie nişte DVD-uri.

Vânzătorul triumfător îi arată o fantă verticală în partea dreaptă a monitorului: – Aici este o unitate optică ştie să scrie şi să citească DVD-uri.

În acel moment, îmi spune colegul, “nu am mai suportat umilinţa, am ieşit afară din magazin, m-am urcat în maşină şi până în Alba nici radioul nu l-am mai pornit, atât eram de revoltat împotriva evoluţiei tehnologiei IT

Exemplul acesta cu siguranţă nu este singular, deci iată de ce trebuie să fii cât de cât informat atunci când vrei să te dai rotund în legătură cu anumite aspecte; ca să nu te faci de cacao!

Comentariile sunt inchise.