Huidu vs. Badea

Razboiul declaratiilor a inceput de multi ani si o sa ajunga la 99. Acum cativa ani, pe cand Badea era exclusiv un clovn, Huidu, care era pe cai mari, arata casete cu spagatele lui Badea la o emisiune de destul de mare audienta.

Anii au trecut, cearta a reaparut ici-colo. Intre timp Mircea Badea a ajuns catarg moral pentru un popor needucat si cu gusturi nerafinate. Amestecul de „luptator al dreptatii”, „papagalul clasei” si „are vorba la el, ciumecu’!” i-a furat pe multi, facandu-i, ca de-obicei, sa nu vada scurt-circuitul esential: pentru curatenie morala in Romania lupta un om care jigneste, de foarte multe ori gratuit, cu cele mai joase arme. Nu e nimic neobisnuit la Badea sa foloseasca cuvinte pentru care luam palme dupa ceafa in copilarie. Nu e neobisnuit la Badea sa forteze concluzii doar pentru ca ii convin. Nu e nimic neobisnuit la Badea sa jigneasca oamenii pentru trasaturi fizice.

Dar e „simpatic” si „spune lucrurilor pe nume”.

Serban Huidu l-a atacat si el pe Badea, ultima data pe blogul propriu. Dupa parerea mea a facut-o mult prea incrancenat. Lumea se asteapta de la el sa fie cu umor, stiu din proprie experienta ca orice rabufnire mai amara este rapid taxata de fani, ascultatori sau colegi. In plus, tonul lui Serban era de mare dezvaluire. Ori in post-ul lui nu era nimic nou sub soare. Si mai exista pericolul ca Huidu sa preia acelasi limbaj urat mirositor ca Badea.

Daca mi s-ar cere un verdict, as spune ca azi, Badea castiga. E „pe val”. Pentru ca un popor deraiat, dezvirginat de nesimtirea crescanda de pe ecrane ajunge sa se deschida oricarui violator. Pentru ca Badea a prins, dupa ani de zile, un slot important la o televiziune de mare audienta si are de gand sa-si abuzeze pozitia. Pentru ca orice psiholog poate sa-ti spuna ca Badea a fost foarte complexat fizic si acum, cu muschi si la tv, are de gand sa se razbune pe toti cei care-au ras de el. Pentru ca toti i-au zis ca e fraier si acum toti fraierii ii zic ca e destept.

Pot banui foarte bine ca nici valul lui Mircea Badea nu va dura. Aceeasi superficialitate a celor care ii fac audienta ii va veni de hac. E pattern romanesc. Si fiecare va fi unde-i e locul.

Locul lui Mircea Badea? Undeva, pe centura neagra si urat mirositoare a mass-media romanesti.

Comentariile sunt inchise.