Ghid turistic pentru o vizita in Alanya

Prezentare generala: Situat in Golful Antalya din Turcia, pe coasta, Alanya a fost o statiune de vacacanta extrem de vizitata de peste 800 de ani. In ziua de astazi turistii europeni sunt atrasi in aceasta zona de vremea frumoasa care tine 300 de zile pe an, de plajele mari cu nisip fin si de apele limpezi de culoare turcoaz si foarte calde. Partea de sud a orasului este zona mult mai dezvoltata din punct de vedere turistic.

Viata de noapte: O mare parte din viata de noapte a Alanyei este in mijlocul portului, dar multe dintre baruri pot fi descoperite pe strazile marginale. Multe dintre acestea inchid destul de devreme, dar exista feriboat-uri de transfer gratuit spre Auditorium, un loc extraordinar care este departe de centrul orasului. Alte baruri importante si renumite ar fi James Dean, Robin Hood si Bellman Bistro. Cel mai bine este sa cautati oferte Alanya pentru a putea gasi un hotel aproape de centrul distractiei daca va doriti acest lucru, sau daca il doriti undeva mai retras.

Restaurante & alimentatie: Alanya are o mare varietate de bistrouri, multe arome pentru mancare, de la hrana turceasca obisnuita si pana la McDonalds. Puteti incerca delicioasa tocana otomana sau Big Ben-ul pentru un stil mai englezesc. De asemenea nu uitati sa incercati un kebab sau un platou mezze, urmat apoi de o bere Efes aproape inghetata pentru o experienta turceasca autentica.

Cumparaturi: Alanya are o varietate de magazine bune si o mare parte a distractiei o reprezinta tocmeala cu vanzatorii. Orice ati vrea sa cumparati trebuie sa stiti ca veti putea negocia un discount intre 30-50% din pretul afisat, asta deoarece comerciantii din Turcia pun intentionat preturi mult mai mari pentru  a avea de unde sa se tocmeasca cu dumneavoastra. Alanya are de asemenea unele magazine de bijuterii foarte bune, dar si articole din piele de vaca sau magazine de imbracaminte.

Puncte negative: Alanya este o statiune de vacanta foarte placuta insa poate sa devina foarte aglomerata.

Activitati: Exista unele lucruri foarte interesante de descoperit in Alanya, cum ar fi Castelul Alanya si continuand apoi in orasul Seljuk, Turnul Rosu si Pesterile Damlatas. Un loc foarte placut  de catre turisiti este valea raului Dim si pestera Dim. In afara de plaja si innotul in marea Mediterana puteti sa mai practicati si golful, ciclismul, bungee-jumping, rafting si multe altele. Trecand perioada de early-booking va recomandam sa cautati ofertele last minute Alanya ale agentiilor de turism din orasul dumneavoastra. Va dorim un sejur placut!

Comentariile sunt inchise.