Experientele mele la biserica de sarbatori

Aseara am fost la slujba de Inviere, la o bisericuta din apropiere. Alaturi, gard in gard cu bisericuta, se afla o cladire rosie care, asa se si numeste, Casa rosie – cred ca este un fel de hostel, adica hotel pentru tineretparerea mea, ca nu am intrebat pe nimeni, dar din ce se vedea pe acolo, cam asa parea.

Si aceasta casa rosie are la intrare 2 becuri cu senzori de perimetru -adica cand cineva se agita pe afara, lumina creste in intensitate. Va dati seama ce feerie de lumini se desfasura in timpul slujbei din curtea bisericii??

Noi am ajuns devreme, pe la 23 si 10 la biserica si am reusit sa ocupam o bancuta din curte (erau numai doua!!) de unde am putut observa, in liniste festivalul uman care se perinda sub ochii nostri: de la babute cu frica de Dumnezeu, obosite de munca, barbati cu mainile batatorite si umflate care tineau cu discretie niste lumanari ca niste fire de paie, pana la distinse doamne, cu palarii sau caciuli de blana ( si erau cateva!!!) insotite de domni impozanti care mergeau cu mainile la spate, foarte plini de importanta a ceea ce se credeau a fi.tineri galagiosi care vorbeau tare, radeau si se impingeau (acum a fost bine, anul trecut era un cuplu tare adolescentin langa noi care s-a sarutat, cu atata patima toata slujba, demna de o cauza mai buna -care o fi aia, nu stiu.)

Doamnele astea foste aveau niste lumanaridar ce spun eu lumanari, torte erau! Am crezut ca au gresit traseul spre Beijing al flacarii olimpice! Exact la 12 fara 5, cand incepusera sa bata clopotele si din biserica se vedeau lumini care se apropiau de usa, pe strada a oprit, cu scrasnete, un jeep mare din care au coborat o ea si un el, la vreo 50-60 de ani si care, cu o viteza nepotrivita varstei, s-au aruncat in multime, incercand sa se apropie sa i-a lumina direct de la sursa , adica preot !! Jeepul de desant a plecat mai departe, cautand probabil un loc de parcare!

Comentariile sunt inchise.