Eu pe tine, tu pe alta…

Noi, muierile, avem o ambiţie de fier, mai mult decât idioată, atunci când vine vorba de bărbatul pe care ni-l dorim lângă noi. Suntem în stare să ne agăţăm luni de zile, ani întregi de o relaţie şi să sperăm neîncetat că într-o bună zi va ieşi soarele şi pe strada noastră. Expresia clişeică (asta cu soarele) e intenţionată, fiindcă triunghiurile amoroase au devenit adevărate clişee. Sau, mă rog, în articolul acesta nu e vorba despre un triunghi amoros neapărat, ci de o situaţie similară, foarte des întâlnită.

E vorba de două femei şi un bărbat, evident. Care bărbat e într-o relaţie serioasă cu una şi tânjeşte după cealaltă. Pentru că aşa e scenariul: niciodată nu ne mulţumim cu ce avem acasă, vrem mai mult. Şi mai cred că ideea imposibilului ne incită. Dar asta e altă poveste.

Aşa, să revenim. Problema e că noi, muierile, suntem înzestrate cu intuiţie. Si simţim tot. Intuim lucrurile şi nu avem nevoie de confirmări.  Aşa că mă întreb: ce o fi în sufletul acelei femei? Pentru că de fiecare dată când apare cealaltă, bărbatul ei efectiv se transformă. Nu mai are ochi decât pentru cealaltă. Şi mai grav e că nici nu-şi dă seama de cât de insistent se uită. Iar celeilalte nu-i pasă. Dar, deloc!

Oare cum o fi să accepţi să te înhami la o astfel de relaţie, în care tu îl iubeşti pe el şi el o iubeşte pe alta? Sau, mă rog, nu-i asta cea mai bună formulare. Să mai încercăm o dată: oare cum o fi să accepţi să te înhami într-o astfel de relaţie în care să ştii, acolo, undeva în sufletul tău, că tu niciodată nu o s-o poţi da jos de pe piedestal pe cealaltă? Deci, cumva, mereu o să fii pe locul 2. Şi n-ai altă soluţie decât să te împaci cu gândul ăsta, să ai răbdare şi să aştepţi la nesfârşit ziua în care el o să aibă ochi numai pentru tine. Care zi nu o să vină niciodată.

Cum o fi, oare?

Comentariile sunt inchise.