Este apă peste tot dar nicăieri potabilă

Știi ce este uimitor? În Flint, Michigan încă nu are apă curată. Apa este un drept de bază uman, este ceea ce avem cu toții nevoie pentru a supraviețui. Cred că faptul că există oameni din întreaga lume care nu au apă curată este rușinos și faptul că nu se face mai mult pentru a se asigura că toată lumea să aibă acces la apă curată este imoral. Cum putem chiar să începem să ajutăm alte țări care nu beneficiază de suficientă apă.

Flint, Michigan a fost fără apă curată timp de aproape patru ani. Patru ani poate părea o perioadă scurtă de timp, dar încercați să vă imaginați cât de mult ați realizat în patru ani. Întreaga noastră carieră de liceu durează patru ani. Imaginați-vă că parcurgeți toată perioada liceului, timp în care trebuie să fierbeți toată apa înainte de a o folosi. Trebuie să folosești și să gătești numai cu apă îmbuteliată. Oamenii din Flint, Michigan nu trebuie să-și imagineze asta. Aceasta este realitatea lor.

Problema a început atunci când orașul a decis să schimbe furnizorul de apă de la oraș pentru a economisi bani. Noul furnizor de apă din oraș a decis apoi să treacă la utilizarea apei din râul Flint, în timp ce au fost construite noi conducte către Lacul Huron, după recomandarea consiliului municipal. Acesta a fost începutul declinului din Flint. Doar la 4 luni de la comutare, orașul a trebuit să declare că este recomandată fierberea apei, după ce a găsit organisme dăunătoare care contaminau apa. Ca soluție la această problemă, orașul a crescut nivelul de apă al clorului. Aceasta a dus la problema dăunătorilor datorită cantităților mari de clor. Rezultatul clorului a dus în cele din urmă la un exces de plumb în apă. Apa care este infectată cu cantități mari de plumb are multe riscuri pentru sănătate. Acest lucru a început să afecteze rezidenții din Flint în multe moduri diferite, cum ar fi dezvoltarea de erupții cutanate și alte boli neobișnuite. Patru ani plini de procese și proteste, iar problema din Flint încă nu a fost rezolvată.

În 2018 problema apei s-a înrăutățit, în loc să se ia amploare. Fără nicio îmbunătățire a viziunii, guvernatorul a anunțat încheierea programului gratuit de apă îmbuteliată. Cum putem să ne numim o primă țară mondială atunci când există oameni care suferă de o criză a apei acasă? Această situație a început deoarece unii oameni au vrut să economisească bani. Banii necesari pentru a rezolva problema depășesc cu siguranță banii care ar fi fost economisiți. Cel puțin 12 persoane au fost ucise din cauza crizei de apă din Flint. Unde am ajuns atât de greșit încât am început să acordăm prioritate banilor asupra drepturilor omului? Trebuie să vorbim mai mult despre Flint. Trebuie să înțelegem exact unde și cum a pornit această problemă pentru a evita din nou așa ceva și trebuie să ne asigurăm că acum Flint primește apă curată.

Comentariile sunt inchise.