Este amanetul un loc sigur?

Este o intrebare provocatoare, deoarece raspunsul imediat este „da”, desigur, amanetul este un loc sigur. Acesta este exact ca oricare alta afacere de servicii financiare ce ofera un mediu sigur de unde oamenii pot veni pentru a obtine un imprumut sau pentru a cumpara / vinde ceva, daca pentru asta sunt acolo. Avantajul este ca nu exista restrictii de locatie, fiind in egala masura facil sa optati pentru schimb valutar Galati sau Bucuresti.

Amanetul este o afacere de prestigiu, ce poate face abstractie de nevoie personale doar pentru a oferi clientului o experienta excelenta si o oferta favorabila ambelor parti. De fapt, experienta oaspetelui sau clientului e ceva ce se discuta, de obicei, in cele mai multe dintre intalnirile personalului unui amanet.

Avand aceste detalii in minte, trebuie sa facem un pas inapoi si sa privim aceasta activitate din perspectiva unei persoane care nu stie cu ce se ocupa aceasta industrie. Sau poate ar fi mai adecvat sa privim din perspectiva cuiva care nu este familiar cu activitatea de amanetare din zilele noastre.

Folosirea amanetului este cat se poate de sigura si a capatat suficiente aprecieri in societate si destula reputatie pentru serviciile pe care le ofera comunitatii.
Infractorii si jefuitorii nu apreciaza amanetul

Daca privim problema dintr-o perspectiva diferita, una in care cineva poate privi amanetul ca un loc unde vin persoane pentru a-si vinde bunurile furate, atunci e de inteles de ce ar putea cineva sa puna o astfel de intrebare. Amanetul obisnuieste sa aiba o reputatie intunecata, murdara si sa fie considerat un loc periculos, unde, cum deja am mentionat, se vand obiecte furate sau obtinute prin mijloace ilegale. Trebuie sa va asiguram ca nu se intampla asa.

Fiecare amanet coopereaza atent cu politia locala pentru a impiedica astfel de actiuni sa aiba loc. Pentru fiecare tranzactie efectuata, reprezentatul va pastra identitatea clientului printr-o fotografie a buletinului sau a persoanei propriu-zise. Astfel, un infractor ar incerca sa vanda un bun furat, stiind ca acesta va fi direct asociat cu numele si identitatea sa atunci cand politia va fi in cautarea obiectului? In mod cert, raspunsul este negativ.

Dar daca nu asta era intrebarea ce ingrijoreaza atat de multi potentiali clienti ai amanetelor?

Probabil ai fi intrebat daca amanetul este un loc sigur pentru a-ti lasa obiectele atunci cand faci un imprumut.

Imprumuturile amanetare sunt perfect sigure

Fiind o afacere vizibila, ce plateste taxe pentru fiecare tranzactie incheiata, e absolut normal ca functionarea sa sa fie in deplina siguranta si legala. Exista nedumeriri legate de obiectele lasate drept garantie la amanet: ce se intampla cu ele, cu starea lor, in special cand vine vorba de bijuteriile cu pietre pretioase. Multi se tem de faptul ca acestea ar putea fi inlocuite cu unele similare, dar nu de aceeasi calitate. Majoritatea amanetelor au in dotare sute de imprumuturi si nu se merita sa suporte consecintele de a fi prins facand ceva pe ascuns. O astfel de idee ar putea fi compromitatoare pentru afacerea in sine si chiar si pentru libertatea proprietarului si a angajatilor.

In cazul in care imprumutul de la un amanet nu ti s-a parut o optiune sigura pana acum, poti sa-ti iei gandul de la orice pericol pe care l-ai asociat acestei intreprinderi.

Comentariile sunt inchise.