E vorba de emoții, draga mea

emoticon

Diverse zâmbete și emoticoane în diferite culori

Închideți ochii și faceți o călătorie în jos pe banda de memorie … Care sunt unele dintre cele mai puternice amintiri care încă vă afectează inima și psihicului la cea mai mică amintire? Probabil zilele când ați plâns mult; sau când erați cea mai fericită; sau când ați simțit o senzație puternică de dragoste; sau când nu vă puteați controla furia; sau când ați simțit durerea; sau când v-ați simțit trădată sau v-ați simțit copleșită de gesturile cuiva mai mare decât viața … Credeți-mă că îmi este mie greu să scriu aceste cuvinte deoarece am rememorat pentru ficare situație un moment care mi-a provocat diferite sentimente.

Le-ați observat? Acele zile sau momente revin în prim plan când a existat o creștere a emoțiilor – indiferent că este pozitivă sau negativă. Cei pe care îi iubim ne provoacă diferite emoții sau, mai bine zis, ne provocăm alte emoții.. Cu ei trăim o gamă largă de emoții. În unele zile îi îmbrățișăm din dragoste; în alte zile ne simțim copleșiți; și totuși, în unele zile ne simțim deposedați, răniți sau mândri de aceiași oameni.

Da, este vorba de emoții. Amintirile noastre privesc emoțiile; relațiile noastre sunt legate de emoții; întreaga noastră viață nu este decât o interacțiune a unor emoții variate. Uitați-vă în jur…

  • Un prieten este probabil deprimat, pe măsură ce se creează fisuri în dragoste.
  • Un părinte este supărat, deoarece se simte dat la o parte de tine.
  • Un alt prieten este invidios, deoarece aveți o treabă fantastică și o carieră strălucitoare înainte.
  • Un vecin bătrân se simte singur.

Toată lumea simte ceva în orice moment. Suntem ceea ce simtim. Când trebuie să definim viața, o descriem sub egida emotiilor. Spunem că viața este fericită sau tristă; viața este dureroasă sau interesantă; viața este plictisitoare sau se întâmplă; sau viața este sumbră sau roz. Prin urmare, oamenii mai emotivi, nu trebuie catalogați ca oameni „slabi”. Toți trăim într-un zbucium constant cu emoții variate, iar viața se bazează pe acele emoții. Chiar și acțiunile noastre se bazează pe ceea ce „simțim”.

Presupunând că există 10-12 emoții familiare pe care noi toți le simțim în viața noastră, atunci de ce nu înțelegem emoțiile celuilalt? Răspunsul constă în intensitate și expresie.

Comentariile sunt inchise.